Левски не би трябвало да има проблеми с Ботев Враца на "Герена"


FUTBOL-TV

Левски не би трябвало да има проблеми с Ботев Враца на

Левски - Ботев Враца
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 13.08.2023 г.
Час: 18:45


Левски приема Ботев Враца на "Герена" в среща от 5-ия кръг на родния шампионат. "Сините" със сигурност влизат в мача като фаворити, макар да мислят повече за реванша с Апоел. Врачани обаче и този сезон се очертават като "боксова круша", макар да записаха един успех от началото на сезона. Тимът обаче бе отнесен от Лудогорец преди седмица и сега едва ли ще могат да се опълчат на Левски. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Треньорът на Левски - Николай Костов няма да може да разчита на защитниците Кристиан Димитров и Жереми Петрис и в сблъсъка с Ботев Враца. Димитров пропусна реванша с Шкупи (1:0) заради разтежение на мускул. Същата травма получи и Жереми Петрис при гостуването на Локомотив Пловдив през уикенда, загубено с 1:2.

Възстановяването на Димитров върви добре. Въпреки това обаче от треньорския щаб предпочитат да не рискуват с пускането му на терена в неделя. Той обаче почти сигурно ще бъде на линия за реванша с Апоел Беер Шева, който е в четвъртък.

Лечението на Жереми Петрис може да отнеме повече време от очакваното му. Преди дни Петрис обяви в социалните мрежи, че е готов за игра. От медицинския екип на "сините" обаче не са на същото мнение. Вероятно и с неговото здраве няма да се рискува и то в мач срещу Ботев Враца.

Аут за мача е и Марин Петков, който се контузи по време на мача с Астана (0:0). Все още не е ясна колко сериозна е неговата травма, но категорично никой от треньорския щаб на "сините" не иска да залага на него за мача с Ботев Враца. Като цяло Николай Костов ще направи рокади и ще опита да запази и част от основните титуляри за реванша с Астана, който е броени дни по-късно.

В лагера на Ботев Враца също има проблеми преди визитата на "Герена". Наказан е Диого Барбоса, заради червения си картон в мача с Лудогорец. Под въпрос за мача, поради контузии, ще са Марко Мажуга и Мартин Смоленски. Юношата на ЦСКА изгаря от желание да играе срещу Левски, но последната дума ще имат от лекарския щаб.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ВРАЦА 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
743