Пробвайте знак Х за Лудогорец - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Лудогорец - ЦСКА

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 13.08.2023 г.
Час: 21:15


ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград в среща от предстоящия 5-ти кръг на родното първенство. "Армейците" не започнаха добре сезона и след отпадането от Европа, сега изглежда им предстои един от най-тежките тестове. Лудогорец от своя страна също ще иска победата, макар разградчани да имат едно на ум за предстоящия реванш с Астана. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро вероятно ще направи промени в състава. Той не е фен на това и предпочита да залага на сходна 11-рка, но треньорът, както и всички около него - не са останали доволни от продукцията срещу Славия (1:1), когато "червените" едва се спасиха от загуба. Героят за тима в този мач - Лазар Туфегджич може отново да не започне като титуляр. Той се появи като резерва срещу "белите" и вкара красив гол. За сърбина това бе първи двубой от над два месеца, след като пропусна подготвителния лагер в Австрия, а след това не попадаше в групата на тима. По последна информация “червените" шефове, въпреки всичко, търсят начин да се разделят с 26-годишният футболист, след като през миналия сезон той тотално разочарова. Доскорошният треньор Саша Илич също потвърди тази новина, като заяви, че ръководството е извадило Туфегджич от състава и то ще решава неговото бъдеще. Все още обаче не е ясно къде ще продължи неговата кариера, като един от основните проблеми е, че халфът заема квота за чужденец извън ЕС. Не е изключено Туфа (както е известен) отново да бъде в групата за мача.

Нестор Ел Маестро вероятно ще заложи на схема с трима централни защитници срещу Лудогорец в Разград. Сърбинът с британски паспорт вече имаше един неуспешен опит с нея, като подредени по този начин, "червените" загубиха с 0:4 от Сепси в повторния му дебют начело на тима. Сега обаче младият специалист имаше повече време за работа с новите си възпитаници, като е подготвил доста промени спрямо сблъсъка в Румъния.

Именно с формация с трима в ядрото на ариергарда ЦСКА се противопостави сериозно при двете си визити на "Хювефарма Арена" през миналия сезон. Липса на късмет и майсторство обаче лиши ЦСКА от победи в тези мачове, които завършиха съответно 2:1 за Лудогорец в редовния дял и 2:2 в плейофите.

Като сигурни титуляри ще бъдат новият капитан Мено Кох и лятното попълнение Браян Кордоба, а най-вероятно техен партньор в защита ще е младият Християн Петров. Трябва да се отбележи, че Кох е един от сравнително слабите играчи в отбраната на отбора, като това породи негодования срещу него от страна на феновете. Футболистът обаче е считан за любимец на ръководство и треньор, като за това му бе дадена и капитанската лента. Колкото до Петров, родният национал вероятно ще получи първи минути от Нестор Ел Маестро, след като изгледа реванша със Сепси и домакинското равенство със Славия от резервната скамейка.

По двата фланга се очаква да действат Иван Турицов и Сейни Санянг, а в средата на терена да влезе универсалният боец Тибо Вион. Той ще трябва да внесе стабилност в централната зона в отсъствието на контузения Амос Юга. На пейката пък ще седнат Станислав Шопов и Жираир Шагоян, които получиха възможност за изява срещу Славия, но не впечатлиха особено. ЦСКА вероятно отново ще действа с двама в атака, макар до момента това да не носи успех. Почти сигурно, направилите отлично впечатление в предсезонната подготовка - Папазов и Антонов отново ще са на пейката.

Халфът на Лудогорец Мануел Шоу със сигурност няма да е в групата на тима за мача с ЦСКА. Причината - играчът е пред трансфер в Макаби Хайфа. Интересът на израелския шампион към полузащитника е от месец. Полузащинтикът скоро ще бъде в Израел за медицински прегледи и ако след тях всичко е наред, вероятно ще бъде подписан и договор. Дори Шоу да е в България за мача, то той ще гледа от трибуните, за да не се рискува с неговото здраве.

Като цяло, ще бъде любопитно какъв състав ще избере Ивайло Петев за двубоя с ЦСКА. Специалистът със сигурност ще иска да запази ключовите си играчи за реванша с Астана. Казахстанците дори отложиха мача си от този кръг, за да бъдат максимално свежи и подготвени за Лудогорец. Тимът от Разград вероятно ще излезе със сходен състав на този, който победи Ботев във Враца преди седмица (0:5). Тогава шанс за изява получиха голяма част от резервите, но част от титулярите се появиха в края на двубоя, за да не губят ритъм.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
469