ЦСКА едва измъкна точка на "Армията" срещу Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА едва измъкна точка на

ЦСКА и Славия завършиха наравно 1:1 в мач от 4-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". 

Първото полувреме започна с натиск на ЦСКА и още в третата минута Жираир Шагоян навлезе отляво в наказателното поле на "белите", след което шутира в близкия ъгъл, но Николай Кръстев спаси. Последва хубаво извеждащо подаване на Дюкенс Назон към Матиас Фаетон зад гърба на отбраната на Славия в 7-ата минута, след което нападателят се озова сам срещу противниковия вратар и стреля  от близко разстояние с първото си докосване, но право в тялото на вратаря.

Гостите създадоха  първото си положение в 20-ата минута, когато Ерол Дост комбинира с Галин Иванов на границата на наказателното поле и шутира. Густаво Бусато обаче внимаваше и отрази удара на капитана на гостите.

Червените продължииха да търсят път към противниковата врата и в 36-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле, след което кълбото се озова в Джонатан Линдсет, който шутира силно с левия крак, но топката се отби в напречната греда. До края на първото полувреме нямаше други интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В началото на втората част армейците отново имаха териториално прдимство на терена, като атакуваха повече, но чистите голови положения липсваха. След близо час игра на терена се появи Данило Асприя, който замени Жираир Шагоян. В 66-ата минута Линдсет подаде към Асприля, който навлезе в наказателното поле и финтира Венцислав Керчев, след което опита да пусне пас по земя към малкото наказателно поле, но футболистът на Славия застана на пътя на топката и изчисти. При ситуацията останаха съмнения за игра с ръка,  но реферът остана безмълвен. Последваха още две смени в състава на ЦСКА и на зеления терен се появиха Иван Турицов и Лазар Туфегджич, които заеха местата на Асен Дончев и Станислав Шопов. В 74-ата минута Тобиас Хайнц центрира отдясно и Туфегджич стреля с глава , но Кръстев изби, а при добавката отново стражът на "белите" спря топката на самата голлиния.

Две минути по-късно Людовик Соарес напредна по лявото крило и намери Галин Иванов, който от близка дистанция не сгреши и откри резултата - 0:1.

Армейците реагираха мигновено и в 82-ата минута Хайнц отново сложи топката на главата на Туфегджич, който с хубав плонж не остави никакъв шанс на Кръстев и се разписа за 1:1.

 Натискът на червените продължи и в последната минута Фаетон центрира отляво, а Хайнц засече кълбото от въздуха с десния крак, но изстрелът му премина на сантиметри от левия страничен стълб. В продължението Асприля намери  Назон пред вратарското поле, но изстрелът на хаитянина също премина встрани. По този начин срещата прикючи без победител при резултат 1:1.

  Сподели
265