ЦСКА падна от Сепси в първия двубой


FUTBOL-TV

ЦСКА падна от Сепси в първия двубой

ЦСКА отстъпи на Сепси с 0:2 в първи мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, игран на стадион "Българска армия".

Първото полувреме започна с домакински натиск и териториален превес на червените. В третата минута феновете, които бяха изпълнили до краен предел секторите "А" и "В", почетоха великия Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 58 години. В 16-ата се стигна до първия точен удар в очертанията на вратата, когато Матиас Фаетон стреля извън наказателното поле, но стражът на гостите спаси. Малко след това опасен изстрел на Тобиас Хайнц от въздуха бе блокиран от Димитреску. В 27-ата минута възпитаниците на Саша Илич имаха страхотна възможност да открият резултата, след като Хайнц центрира от фал, а Мено Кох свали топката към Джонатан Линдсет, чийто удар с глава обаче не намери целта. До края на първата част нямаше други интересни ситуации пред някоя от двете врати и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В началото на второто полувреме главният арбитър от Нидерландия Йохен Камфиус не отсъди игра с ръка на играч на Сепси в наказателното поле на гостите. Малко по-късно Джонатан Линдсет стреля от дистанция, но над вратата. Последва шут на Иван Турицов от двайсетина метра, но след рикошет кълбото излезе в корнер. В 66-ата минута старши треньорът на ЦСКА Саша Илич пусна в игра Майкъл Естрада на мястото на Дюкенс Назон. След още две минути се стигна до грешка в отбраната на червените, когато топката стигна до Варга, чийто изстрел първоначално бе спасен от Бусато, но при добавката Николае Паун  се разписа за 0:1. Последваха три промени в състава на ЦСКА и на терена влязоха Сейни Санянг, Станислав Шопов и Жираир Шагоян на местата на Тибо Вион, Мено Кох и Джонатан Линдсет. Армейците се втурнаха в атака, но в 81-ата минута Бусато излезе неразчетено и Роланд Варга с прехвърлящ удар покачи на 0:2, оформяйки крайния резултат. В продължението на срещата Хайнц центрира към Естрада в наказателното поле и еквадорецът стреля с глава, но изстрелът му излезе встрани.

Реваншът в румънския град Сфънту Георге ще се играе след седмица на 3 август.

  Сподели
373