Левски ще опита да си свърши работата още в Скопие


FUTBOL-TV

Левски ще опита да си свърши работата още в Скопие

ФК Шкупи - Левски
Стадион: "Тодор Проески", Скопие
Дата: 27.07.2023 г.
Час: 22:00


Левски гостува на ФК Шкупи в Скопие в първи мач от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. "Сините" влизат като фаворити в този мач, макар историята да помни не една и две издънки на клуба срещу далеч по-скромни съперници в евротурнирите. И все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е за знак - 2.

Десният бек на Левски - Жереми Петрис със сигурност ще стартира като титуляр в Скопие. Той ще бъде наблюдаван от скаути на чуждестранни клубове срещу Шкупи. Французинът е с изтичащ договор в края на кампанията. Той е сред тези играчи на “сините", които засега отказват да удължат контрактите си.

Жереми е със статут на твърд титуляр на “Герена", след като бе привлечен малко след началото на миналия сезон. Той стартира и първите две шампионатни битки. Изявите срещу Ботев Пловдив на “Колежа" също са били следени под лупа от чуждестранни съгледвачи. В него той си изкара жълт картон, а в един момент се счепка сериозно с Акере от “жълто-черните".

Любопитно е да се отбележи, че новото попълнение на "сините" - Дарлан Перейра, който вчера бе привлечен, също отпътува с отбора за Северна Македония. Той обаче няма да може да вземе участие в срещата, тъй като няма картотека все още.

Бранителят на Левски - Ноа Сонко Сундберг няма да играе в мача. Той се сбогува със съотборниците си вчера преди тренировката на “сините" на Герена. Гамбиецът пристигна на заниманието и говори преди останалите играчи на тима, които пък след това го изпратиха с ръкопляскания. После пък играчът се снима и с част от събралите се фенове да наблюдават тренировката. Както е известно защитникът ще премине в състава на Лудогорец, след като двата клуба се споразумяха за трансфер за около 550 000. На въпросната тренировка - на голяма част от футболистите бе дадена почивка. Момчетата на Николай Костов бяха посрещнати от деца, както и няколко фена, които взеха автографи от своите любимци. Така титулярите на тима ще бъдат свежи за предстоящия мач.

Съперникът на "сините" участва в евротурнирите във всяка кампания от сезон 2018/19 насам. През миналия сезон Шкупи изигра запомнящи се мачове в квалификациите на Шампионската лига срещу Динамо Загреб. Двубоят на "Максимир" завърши 2:2, а в ответния сблъсък "модрите" се наложиха с 1:0. В тези срещи за Шкупи блеснаха трима футболисти, но само един от тях все още е в отбора. Става дума за Съндей Адетунджи, Фреди Алварес и Реналдо Сифъс. Първият влезе в конфликт с ръководството на клуба и беше освободен, а вторият беше продаден на тайландския Патум.

Шкупи отстрани литовския Хегелман, за да стигне до мачовете с Левски. Северномакедонците изиграха впечатляващ първи мач като гост и спечелиха с 5:0. В тази среща блесна Сифъс, който се отчете с четири гола.

Преди мача се стигна и до скандал. От тима обявиха доста скъпи билети за феновете на Левски, което не отговаря на финансовия феърплей. От "сините" реагираха и пуснаха жалба до УЕФА. До момента няма развитие по темата и към днешна дата - феновете на Левски ще плащат по-голяма сума за билети от домакинските запалянковци.

 

ПРОГНОЗА: ФК ШКУПИ - ЛЕВСКИ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
453