ЦСКА ще вземе минимален аванс в първия мач срещу Сепси


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе минимален аванс в първия мач срещу Сепси

ЦСКА - Сепси
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 27.07.2023 г.
Час: 20:00


ЦСКА приема румънския Сепси на "Армията" в първи мач от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. "Червените" изтеглиха най-тежкия възможен съперник за този етап на надпреварата. Въпреки това, може да се каже, че хората на Саша Илич влизат в двубоя в ролята на фаворити, но мачът се очертава като доста труден. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион ще се завърне на терена в домакинството на Сепси. Французинът не игра в първите два мача от шампионата заради наказание. Вион е важен футболист за Саша Илич. През миналата кампания той бе на терена в 34 шампионатни двубоя, като бе ползван на няколко позиции. През новата 29-годишният състезател ще запише първата си в четвъртък.

Интересното е, че още един играч на "червените" пропусна първите два шампионатни мача заради санкция, наложена от Дисциплинарната комисия към БФС. Това е централният нападател Дюкенс Назон. Той обаче е поизостанал с подготовката заради участието с националния отбор на Хаити на Голд Къп.

Очаква се Саша Илич за пореден път да ротира състава си. Не е изключено сърбинът да опита да изненада по някакъв начин своя съперник. Илия е известен с това, че използва различна 11-ка във всеки един мач и рядко някой играч е сигурен за поста си.

Един от тримата футболисти в състава на ЦСКА, които са трайно контузени - Браян Морено, все още не се е завърнал при отбора за разлика от другите двама - Юрген Матай и Брадли де Нойер. Нидерландците ще отсъстват от игра до края на календарната година, след като претърпяха операции, но всеки ден са на тренировъчната база в Панчарево, където се подлагат на различни процедури, които да ускорят лечението им. Първоначалните очаквания бяха Морено да се завърне на терена през септември, но той все още не се е появявал при съотборниците си след края на миналия сезон. Тогава той се прибра в родината си Колумбия.

Реално треньорът на ЦСКА има дилема, свързана с ядрото на ариергарда, преди утрешния двубой със Сепси в Лигата на конференциите. "Червените" във втори пореден мач ще излязат във формация 3-5-2, като Енес Махмутович, който бе сменен принудително срещу Крумовград, ще бъде на линия за сблъсъка. Той тренира пълноценно и ще започне като титуляр, както в последните 5 срещи на тима. От първата минута ще стартира и Мено Кох. Все още обаче не е ясно дали мястото си сред 11-те ще запази Християн Петров. Младокът не бе много убедителен срещу Крумовград и не е изключено да бъде заменен от Браян Кордоба, който се появи в 33-ата минута и остави чудесни впечатления с представянето си. Илич не иска да форсира включването на колумбиеца в игра, но той със сигурност ще е ключова фигура в отбраната през новия сезон.

Наставникът на Сепси Ливиу Чиоботариу заяви, че очаква трудни мачове с ЦСКА в Лигата на конференциите.

“Изправяме се срещу голям традиционен отбор. Тим, който до последния мач се бореше за титлата и това подсказва, че ще е много трудно. Важно ще е да имаме всички играчи на линия. Първо играем като гости, така че ще е сложно. Но ще мислим повече за ЦСКА след мача с Крайова и тогава ще видим шансовете ни. Гледах два мача на ЦСКА, но ще действаме стъпка по стъпка. Те имат голям бюджет и са позната марка. Също така имат много фенове и инвестират много. Много труден сблъсък ни чака“, каза Чиочотариу.

Отборът на Сепси се похвали със сериозен трансфер. Носителят на купата на Румъния официално привлече нападателя Габриел Дебелюх. 26-годишният хърватин подписа с клуба двугодишен договор, който е с опция за продължаване с още 12 месеца.

Дебелюх идва от тима на Клуж, в който игра през последните 3 години и реализира 24 гола в 72 шампионатни срещи. В европейските турнири има 28 срещи и 9 попадения.

Иначе клубът беше напуснат от бившия национал Радослав Димитров. БГ Меси премина в Университатя Клуж след четиригодишен престой в клуба от Сфънту Георге. В Сепси играеха и други бивши български национали Стефан Велев (2018-20) и Цветомир Чунчуков (2021-22).

Интересно е да се отбележи, че ЦСКА игра с този съперник по време на подготовката си през миналата година. Тогава Сепси се наложи с категоричното 4:0. ЦСКА обаче тогава бе в доста експериментален състав. Друг интересен факт е, че Сепси премери сили преди няколко седмици в предсезонната си подготовка с ФК ЦСКА 1948. Този мач пък приключи с успех за 1948 - 3:1.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЕПСИ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
397