ЦСКА 1948 ще пробва да изненада ФКСБ още на мача в София


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 ще пробва да изненада ФКСБ още на мача в София

ФК ЦСКА 1948 - ФКСБ
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 26.07.2023 г.
Час: 20:30


ЦСКА 1948 приема румънския гранд ФКСБ в любопитна среща от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Хората на Атанас Рибарски за първи път ще играят в евротурнирите и ще искат да се представят достойно. Не е изключено дори да се стигне до успех срещу някогашния носител на КЕШ. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Двубоят се очертава като доста интересен, заради историята на двата клуба. Единственото нещо, което ще направи лошо впечатление е фактът, че националния стадион ще изглежда полупразен. Очавакнията са, че това ще е от редките случаи, когато чуждестранната агитка е по-много бройна от родната. ЦСКА 1948 играе мачовете си на стадиона в Бистрица и до този момент скромното съоръжение никога не е било пълно до краен предел. Сега на "Васил Левски" се очакват около 100-на фена на домакините и доста мощна агитка румънските "армейци".

ЦСКА 1948 стартира сезона без голямата си звезда Ивайло Чочев. Той получи травма непосредствено преди дербито с Левски, спечелено с 2:1. Освен това, “червените" обявиха, че той ще се възстановява между две и три седмици, а това автоматично го извади от сметките на старши треньора Атанас Рибарски за първата среща с ФКСБ.

Бронзовите медалисти обаче не са отписали напълно Чочев. Напротив, лечението му е било ускорено, за да може да влезе в групата за мача с тима на Джиджи Бекали. Дали този план ще проработи, ще стане ясно днес или утре, когато Чочев ще направи опит да тренира наравно с останалите.

Трайно контузени в ЦСКА 1948 са Неделко Пишчевич, Давид Малембана, Октавио и Евгени Сердюк. Това обаче не притеснява особено треньорът Атанас Рибарски, който има повече от дълга резервна скамейка. Реално 1948 разполагат с три отбора, два от които играят във Втора и Трета лига. Така че тимът има предостатъчно футболисти, на които да се разчита.

ФКСБ има много силен ляв фланг, където основните им играчи са Радунович, Олару и Коман. Ситуацията отдясно обаче не стои по същия начин. Там единствено полузащитникът Джокович се очертава като титуляр, но на отбора му липсва качествено крило и защитник.

По време на контролите си срещу Андерлехт и ПАОК вецешампионът на Румъния показа добро лице, като игра прилично в атака и в защита, въпреки че не победи в нито една от срещите си. Именно в тези приятелски двубои обаче е направило впечатление слабият десен фланг, където се подвизават футболисти, които не са били титуляри досега, или такива, които тъкмо са пристигнали в тима.

Отдясно засега в тима играят защитникът Овидиу Попеску, халфът Джокович и крилото Александру Балута - именно те са стартирали в контролите през лятото. Халфът е новопристигнал в клуба, но изглежда като най-сигурен за титулярно място. Въпреки това той все още не е напълно наясно с обстановката в тима и със своите съотборници. Отдясно на защитата се подвизава още и младият Александру Пантеа, но заради задълженията си към националния отбор до 21 години, той пропусна голяма част от подготовката на ФКСБ. Така нито една от опциите в дясната част на отбора не е достатъчно добра и липсва “сплотеност" между тях.

Дали ЦСКА 1948 ще успее да се възползва от тази слабост на румънския си противник предстои да разберем.

 

ПРОГНОЗА: ФК ЦСКА 1948 - ФКСБ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
313