ЦСКА с втори опит да запише първа победа за сезона


FUTBOL-TV

ЦСКА с втори опит да запише първа победа за сезона

ЦСКА - ФК Крумовград
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 21.07.2023 г.
Час: 21:15


ЦСКА приема новакът ФК Крумовград на "Армията" в среща от втория кръг на родния шампионат. Двата тима стартираха преди седмица по коренно различен начин. "Армейците" се провалиха срещу Хебър в Пазарджик, завършвайки наравно 0:0. Малко по-рано именно Крумовград бе сътворил сензацията, побеждавайки Лудогорец с 3:1 в Пловдив. Така предстоящият двубой се очертава доста любопитен, особено като се има предвид, че хората на Саша Илич вече мислят и за участието си в евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet все пак е за знак - 1.

Треньорът на "червените" - Саша Илич остана много разочарован от представянето на своите възпитаници при нулевото равенство с Хебър в Пазарджик на старта на първенството. Сърбинът със сигурност ще направи промени в състава си за предстоящото домакинство на Крумовград в петък. Той ще хвърли всички нови футболисти в сблъсъка, макар че никой от тях не е добре адаптиран, а някои се намират и в лоша физическа форма.

От първата минута ще стартира Сейни Санянг, Браян Кордоба и Матиас Фаетон, който бе най-острият играч на ЦСКА в Пазарджик след появата си на почивката. През втората част срещу Крумовград на терена ще влязат и Майкъл Естрада и Данило Асприля, който пропусна визитата на Хебър, защото нямаше картотека. За Кордоба и Асприля това ще е официален дебют с червената фланелка. След изтърпяно наказание ще се завърне и Иван Турицов вдясно на отбраната за сметка на Асен Дончев, макар че последният не игра никак зле в първия мач.

Със сигурност Саша Илич ще запази някои играчи за мача със Сепси от Лига на конференциите.

Старши треньорът на ФК Крумовград - Неманя Миланович запазва спокойствие след положителния резултат на старта, а също така няколко пъти подчерта и сериозната доза късмет, която им е помогнала да се поздравят с победата срещу Лудогорец. След това разкри очакванията си за класирането в първенството, за неговия тим и за участието на Лудогорец в Европа.

"Беше първи мач, а програмата в началото се оказа много тежка - да започнем с първия и след това с втория от миналата година. Но трябва да призная, че имахме късмет. Все пак имаме 15 нови футболисти, не се прави лесно синхрон. Но няма какво да губим от гостуването на ЦСКА, така че очакваме този мач напълно спокойно. Победата над Лудогорец ни даде увереност, от която имахме нужда. Но не съм привърженик на големите очаквания, ще вървим стъпка по стъпка. Нашата цел е да сме по-добри във всеки следващ мач. Имаме достатъчно добри играчи, ча да останем в първа дивизия. Селекцията напрактика е приключила. Очакваме още един футболист и той ще бъде офанзивен", заяви Миланович по повод успеха над шампионите.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ФК КРУМОВГРАД 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
426