Генчев: Изключително приятно ми беше да водя Ботев в този мач


FUTBOL-TV

Генчев: Изключително приятно ми беше да водя Ботев в този мач

Треньорът на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, не скри разочарованието си от пропуснатата победа в дербито с Локомотив. Според него отборът му е създал достатъчно положения за гол, с които да режи изхода на двубоя.  
 
"Страшно съжалявам, че не спечелихме. Имахме четири чисти положения да затворим мача, но ги пропуснахме. Допуснахме и елементарен гол, затова съм много  разочарован. Щеше да е добре да тръгнем с победа, най-вече за самочувствие. Футболът е отборна игра и никой не трябва да мисли за лична изява. Доста работа ни предстои в атака.  
 
Допуснахме и неточности пред нашата врата, не само при допуснатия гол. Променихме системата на игра и затова изпитваме още затруднения. Иска ми се да имам опции за крайни защитници, защото Минков и Акере се чувстват неудобно на тези позиции. Минков обаче изигра перфектен мач, докато Акере  имаше проблеми срещу най добрия футболист на съперника. Секулич си заслужи титуляното място с представянето си в подготовката и няма причина да не играе.  
 
Видя се, че при по-голям натиск и напрежение отборът се огъва. Трябва по-бързо да вземем нови попънения, за да се подсилим. 
 
Изключително приятно ми беше да водя Ботев в този мач. Нямам търпение за ответния мач, защото Локомотив като дойде на нашия стадион ще види какво е подкрепа от страна на феновете.
 
Има много неща, върху които трябва да работим в седмицата преди мача срещу Левски. Много работа имаме, ще се опитаме да я свършим през седмицата. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен. Трябва да направим всичко, за да излезем победители от мача срещу Левски“, коментира Станислав Генчев в ефира на Диема.

  Сподели
260