Жегата ще попречи на Локо и Ботев да направят хубаво дерби


FUTBOL-TV

Жегата ще попречи на Локо и Ботев да направят хубаво дерби

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 16.07.2023 г.
Час: 18:30


Пловдивското дерби е гвоздей на програмата от първия кръг в родния шампионат. Локо и Ботев ще премерят сили на "Лаута", като по специфичното е, че за първи път от много време насам гостуващата агитка няма да бъде допускана до стадиона. Така "канарчетата" ще останат без подкрепата на феновете си. Въпреки това, прогнозите са, че двата тима ще скопчат в здрава битка, но един фактор вероятно ще окаже сериозно влияние... Прогнозата за времето сочи, че по това време в града под тепетата температурите ще бъдат много високи, което дава предпоставки за бърза умора у играчите на терена. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Както вече стана ясно - на "Лаута" няма да има фенове на Ботев Пловдив. Причината - ремонтът на спортното съоръжение. В момента се издига трибуната за гости, а до тогава привъжениците на съперниковия отбор биват настанени в отделена зона в централния сектор. Мачът е определен като "рисков" и не е изключено да се стигне до сблъсъци между фенове на двата отбора и това причината да бъде взето решението за бултрасите, които в крайна сметка ще се събират на "Колежа", където ще бъде издигната видео стена и всеки посетител ще може да гледа мача на живо.

Колкото до самия мач - в лагера на Локо Пловдив има малко проблеми. "Смърфовете" няма да успеят да уредят последното си ново попълнение за дербито с Ботев. Както е известно, миналата седмица “черно-белите" обявиха привличането на бразилеца Леонардо де Сена Соуса - Лео. Той обаче все още чака работна виза и това ще запази картотеката му в БФС. Старши треньорът Александър Томаш се надява, че за следващите двубои Лео ще е на линия.

Алфа Конте пък до последно ще е под въпрос след контузията, която получи в контролата с Марица миналия вторник. За него ще се решава в минутите преди старта на двубоя.

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Станислав Генчев е наясно със състава, на който ще заложи в дербито с Локомотив. В последните две контроли – с Черноморец Бургас и Раднички Ниш младият наставник започна с една и съща единадесеторка. Това подсказва, че вероятността да я видим и срещу смърфовете е много голяма. Треньорът смени схемата и ще играе с четирима в отбрана – Минков десен бек, Работов и Пунчец централни защитници, а Акере – ляв бек.

В средата на терена без алтернатива са Карабельов и Ето‘о. Дясно крило ще е Думбуя, а ляво – Красиан Колев. Реда Рабей ще действа зад тарана, а на върха на атаката ще е Мартин Секулич, който ще бъде предпочетен пред Антоан Бароан.

Генчев ще разчита и на три жокера от пейката – Ману, Уме Емануел и Точукво. Завърналият се това лято вратар Даниел Кайзер засега ще е резерва на Ханкич.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
463