Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА 1948


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА 1948

Левски - ФК ЦСКА 1948
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 15.07.2023 г.
Час: 18:45


Левски е домакин на ЦСКА 1948 като за старт на сезона за двата тима. "Сините" започват новата кампания, така както завършиха старата - с проблеми. Отборът си има нов треньор в лицето на Николай Костов, което изглежда не се прие добре от синята общност. В последните дни стана ясно, че феновете свалиха доверието си от собственика Наско Сираков. ЦСКА 1948 от своя страна е в подем и дори за първи път в своята история ще играе в евротурнирите. FTV и Futbolbet съветват читателите си да пробват знак - Х.

Сдружение "Левски на Левскарите“ и "Националният клуб на привържениците на Левски“ (НКП) официално обявиха, че свалят доверието си от мажоритарния акционер на столичния тим Наско Сираков, на когото гласуваха доверие през 2020 година. Същевременно обявен бе протест под надслов: "Сезон на протеста – Сираков вън!“, който ще продължи до оттеглянето на клубния бос. Всичко това няма как да не се отрази на футболистите.

Левски започва сезона без нито един трансфер (ако това не се промени ден преди мача). Така отборът ще изглежда по подобен начин, както в предишната кампания. Снощи тимът на Николай Костов имаше едно занимание. Добрата новина е, че в него участие взеха централният защитник Ноа Сонко Сундберг и десният бек Жереми Петрис. Първият пропусна последните две проверки, а вторият не игра с кипърския АПОЕЛ. Причината двамата да отсъстват са леки травми. Състоянието им обаче вече е добро и това им позволява да се подготвят на пълни обороти. Така че участието им в първия кръг срещу ЦСКА 1948 този уикенд не подлежи на съмнение. Още повече, че двамата са твърди титуляри в състава.

Костов обаче няма да може да разчита на друг основен играч. Това е бразилецът Цунами. Левият краен защитник е наказан, при това за два мача. Това означава, че освен срещу ЦСКА 1948 ще липсва и при гостуването на Ботев Пловдив на "Колежа".

В следващите дни Левски ще направи последни настройки по тактиката. Както е известно, Николай Костов направи някои промени и залага на схема 4-1-4-1. Той обаче все още има забележки към бързината на изнасяне на топката и преминаването от защита към атака.

"Очаквам добър старт. Играем срещу противник, който залага на млади футболисти и също очаква добри резултати, моите футболисти са готови да започнат шампионата. Да контролираме, да имаме повече опции в атака, да играем комбинативно, да имаме колективен дух. Разбрали сме се с футболисти винаги да сме достойни във всички битки, да изглеждаме достойно в очите на нашите фенове, за да имаме подкрепа. Клубни решения са трансферите, и аз участвам в този процес, естествено. Селекцията тепърва започва, искаме да сме с точните играчи, имаме голямо количество играчи, в които имаме доверие", каза 60-годишният наставник на "сините".

Голмайсторът на ЦСКА 1948 - Ивайло Чочев ще бъде извън сметките на Атанас Рибарски за началото на сезона. Националът се контузи по време на проверката на "червените" срещу Арис в Гърция, като се очаква той да пропусне гостуването на Левски на "Герена" в събота, както и първия сблъсък срещу ФКСБ в Лигата на конференциите.

Така Рибарски ще трябва да избира измежду останалите халфове в състава: Талис, Антонио Вутов, Октавио, Реян Даскалов, Емил Ценов и Неделко Пишчевич. Почти сигурно срещата пропуска и последното ново попълнение - нападателят Рууни Ева. Камерунецът е на 26 години и се присъедини към отбора преди броени дни, но има да наваксва с подготовката. Все пак, не е изключено таранът да попадне в групата за мача на "Герена".

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1948 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
359