Тасевски: За мен е чест да бъда помощник на Бакеро


FUTBOL-TV

Тасевски: За мен е чест да бъда помощник на Бакеро

Дарко Тасевски вече изпълнява новата си роля в Славия, която е първи помощник на наставника Хосе Мария Бакеро. За първите си стъпки в треньорската професия, северномакедонецът говори пред "Тема Спорт".

"Адреналинът край тъчлинията е голям, по-трудно е. Като футболист излизаш и мислиш единствено да изпълниш зададените указания. А сега вече гледам какво върши целият отбор. Много ми е интересно. Имам огромно желание да гледам, да уча и да се развивам в тази професия.

Може би изпълних на 80 процента нещата, които исках като футболист. Благодарен съм, че играх до 39 години на нелошо ниво.

Сега като се замисля, осъзнавам, че ще ползвам неща от доста треньори. Вече разбирам защо сме тренирали това или онова, защо дадена тренировка или упражнение са били толкова важни за определен наставник. Просто сега имам по-друг поглед върху концепцията му. Имам страшен късмет да работя с човек като Хосе Мари Бакеро. Когато разбрах, че той идва в Славия, аз с огромно желание се съгласих да съм част от щаба. За мен това си е летящ старт - не на всеки се случва да учи от такова име на Барселона".

  Сподели
166