Спортист Своге игра добре, но Берое взе баража и се спаси от изпадане


FUTBOL-TV

Спортист Своге игра добре, но Берое взе баража и се спаси от изпадане

Берое победи Спортист Своге с 1:0 в бараж за място в елита на българския футбол и през следващия сезон. "Зелените“ имаха териториално превъзходство през първата част и успяха да реализират чрез Уерди Мара в 35-ата минута. В последната минута на редовното време Спортист стигна до попадение на Георги Николов, но след намеса на ВАР попадението бе отменено. Така попадението на Мара се оказа "златно“ и Берое запази мястото си вefbet Лига.

Симеон Мечев получи топката в 4-ата минута и отправи удар от дистанция, който падаше под гредата, но вратарят се намеси и изби в корнер. В първите десетина минути "зелените“ владееха повече топката, но ударът на Мечев бе единствен до този момент. Мара и Сана комбинираха отлично на фланга в 16-ата минута и защитникът центрира в пеналта, където Бауренски игра с глава, но след рикошет топката излезе в корнер.

Минута след това Мара намери Трибуле пред наказателното поле, а той предостави с едно докосване за Мечев. Халфът веднага отправи удар, но не намери целта. Русинов отправи първия удар за Спортист в 22-ата минута, когато стреля от около 25 м, но Гошев спаси.

Берое откри резултата в 36-атат минута, когато Мечев центрира от фаул. Бауренски докосна за Тонислав Йорданов, който веднага стреля. Вратарят изби, но право в краката на Уерди Мара, който мигновено прати топката в мрежата – 1:0.

В последната минута на първата част топката бе центрирана в пеналта на Спортист, където Динков докосна, а след него Бауренски пробва удар от въздуха. Топката обаче мина над вратата. Това бе всичко за първата част и двата тима се разделиха на почивка с гол преднина за "зелените“.

Четири минути след подновяване на играта Мара предостави за Мечев, който веднага отправи много силен и точен удар от дъгата, но стражът изби. "Зелените“ продължиха да владеят повече топката и през втората част, но не успяваха да стигнат до опасност пред вратата на Величков.

Спортист стигна до много сериозна опасност в 60. минута, когато топката бе центрирана в пеналта, а там Русинов свали за Николов. Нападателят отправи удар, но Гошев закова топката на голлинията и спаси сигурен гол.

В тези минути "шоколадите" успяха да установят контрол върху топката и погледнаха по-смело към вратата на Берое. Опасен удар към Гошев обаче нямаше. Постепенно "зелените“ си върнаха контрола върху играта и играта бе предимно в половината на съперника. Това обаче не доведе до опасност.

В 80-ата минута топката бе центрирана от фаул в пеналта на Берое, а там Чиликов стреля много добре с глава. Гошев обаче спаси белстящо. В последната минута Спортист стигна до гол. Топката бе центрирана в наказателното поле, а там Георгиев я прати в мрежата след удар с глава. ВАР обаче се намеси и бе отсъдено нарушение на играч в синьо. Във финалните минути Спортист опита да застраши вратата на Гошев, но до нова сериозна опасност не се стигна.

Това бе всичко в срещата и по този начин Берое ще играе в елита и през следващия сезон. Спортист направи силен сезон, но за жалост на всички в Своге, отборът ще играе отново във Втора лига и през следващия сезон.

  Сподели
152