Топузаков: Ние не сме европейски гранд, нямаме дълбочина в състава


FUTBOL-TV

Топузаков: Ние не сме европейски гранд, нямаме дълбочина в състава

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков коментира поражението от ЦСКА с 0:2. Наставникът на "сините" говори за двубоя с "червените" и предстоящия бараж за Лига на конференциите.

 
"Естествено, че не съм очаквал. Не само головете бяха леки, а като цяло днес играта не ни се получи, много технически брак. Губихме всяко единоборство. Не успяхме да разгърнем нашия потенциял. Лош и неуспешен мач за нашия отбор", сподели той след срещата.

"Ние бяхме готови за игра срещу тази схема на ЦСКА, трябва обаче да си по-агресивен, не показахме, че можем да се надиграваме в тези компоненти. Те имаха психологическо предимство след първия гол. Всеки един футболист на Левски трябва да е готов да играе под напрежение, не мисля, че днес трябваше да има такова. Може би последните дни главите на футболистите не бяха чисти. Не си взехме поука и в единоборствата, и в притежанието на топката, нямахме никакви атаки, които да развием, много технически брак", каза още Топчо.

Елин Топузаков коментира и кадровите проблеми в Левски.

"Филип Кръстев не успя да се възстанови от контузията, не беше готов за 90 минути, Роналдо също имаше проблем. Не искам да правя анализи за минали неща. Не може в седмица да изиграем три мача на най-високо ниво. Нормално е да правя ротации и да давам шанс на повече футболисти. За нас най-важният мач е този бараж"

"Пак ви казвам, в седмица с три важни мача, ние не сме европейски гранд, за да можем да бъдем всеки мач на 1000%, защото нямаме тази дълбочина в състава. Аз не виждам какви юноши не са играли освен Дейвид Михалев, който се справи страхотно, така че за какви юноши говорим? За Патрик Галчев, който има над 50 мача на Левски и Марин Петков, който е национал на България...за кои юноши говорим, че отиваме в една друга крайност. Не се оправдавам. Ние няма как да играем с едни и същи 11 в три мача за седмица", сподели още Топузаков.

"Не мога да знам какво да очаквам, може да се промени на първоначалната дата, може да си остане и така. Ние променихме всякакви планове, за да можем да бъдем на възможно най-високо ниво, най-вече от към възстановяване на играчите. Трябва да забравим този мач, защото най-важният предстои"

"Мисля, че Кордоба е далеч от това да вземе участие, той води индивидуални тренировки. Справяме се с наличните играчи и всеки взима мястото на контузения или наказания играч и дава всичко от себе си. За мен няма удовлетворение, аз не мога да приема загуба от ЦСКА, без значение от класирането. За мен това е тежък удар. Каквото си заслужиш, това получаваш в края на сезона. Щом не можем да победим водещите отбори, трябва да изпълним целта минимум - участие в Европа. Левски винаги трябва да се цели в първото място" , завърши наставникът на Левски  в ефира на Диема.

  Сподели
213