Саша Илич: Когато дойдох в ЦСКА, имаше бойкот на феновете


FUTBOL-TV

Саша Илич: Когато дойдох в ЦСКА, имаше бойкот на феновете

Треньорът на ЦСКА Саша Илич бе доволен от победата на своя отбор над Левски с 2:0 в последния кръг.

"Изиграхме фантастичен сезон и съм изключително горд от моите момчета. Сами се борихме срещу всички. Спечелихме 84 точки. Не играхме срещу отбори, които играят с юноши. Нямахме продължения по 12 или 15 минути. Не се гледаше ВАР само когато трябваше да се гледа за нас. Единствената глупост през сезона, която направихме, беше това срещу Септември, когато не играхме феърплей", започна Илич.

"Въпреки тази победа срещу най-големия съперник, остава известна горчивка, но съм мотивиран да продължим напред. Много е трудно да се бориш за титла при такива обстоятелства. Може да нямаме някакви изключителни качества или треньорът да не е съвършен, но играчите имат качества и трябва да наблегнем на това", продължи наставникът на ЦСКА.

"Когато дойдох, беше немислимо да се борим за титлата. Стъпка по стъпка, мач след мач, знаехме, че можем да се борим. В началото имаше бойкот на феновете, но работихме тихо и започнахме да връщаме привържениците на стадиона. 84 точки са много, но се оказаха недостатъчни за титлата", добави той.

"Не мога да кажа, че нещо конкретно ни липсваше, за да станем шампиони. На моменти имахме и ние късмет. Във футбола това са нормални неща. Много съм горд от отбора, тъй като показа характер. Изключително трудно е, когато всичко е срещу теб, да продължиш да се бориш", сподели специалистът.

"Имахме много отсъстващи момчета за днес, но тези, които играха, се справиха фантастично. Нямам забележки, много съм горд. Феновете усещат каква промяна има, след като дойдоха на стадиона. Ще говорим в следващите дни за моето бъдеще. Нищо не е сигурно във футбола. Не искам да говоря за моето бъдеще сега. Изключително тежко е, когато си победил най-големия си съперник, а не можеш да празнуваш. Трябва да наблегна, че съм изключително горд от моите футболисти и мога само да им кажа "главите горе", завърши Илич в ефира на Диема.

  Сподели
249