Рибарски: Може да си свършим работата още утре, не мислим за план "Б"


FUTBOL-TV

Рибарски: Може да си свършим работата още утре, не мислим за план

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде традиционната си пресконференция  в Пресклуб "България“ преди мача с Локомотив Пловдив, който е утре в 18.45 ч. на стадиона в Бистрица и е ключов за третото място в крайното класиране.

Рибарски сподели, че има информация за настройката на съперника за мача и увери, че "смърфовете“ няма да са фигурант. Наставникът на "червените“ допълни, че феърплеят е станал еталон на ЦСКА 1948.

Престои един не по-различен мач от предишните два. Надяваме се да не дадем път на емоциите и да вземем максималния брой точки. Мисля, че Педриньо е един от футболистите, който загатва за потенциала, който притежава. Ще остане до края на мачовете, надявам се догодина да бъде една много добра конкуренция на останалите футболисти“, каза Рибарски пред репортерите  и допълни, че съперникът може би ще играе  по-освободено.

"Аз знам какъв мач ни предстои. Локомотив Пловдив няма да е фигурант. Ние хвърлихме доста сили, за да излезем от тази негативна серия и то срещу двата отбора, борещи се за титлата (Лудогорец и ЦСКА). Въпреки тези усилия, имаме един ден по-малко за възстановяване. Надявам се  това да няма негативно влияние върху нашите играчи. Едва ли ще променя подхода за предстоящата  среща и се надявам да вземем максимума“.

Рибарски подчерта, че футболистите на ЦСКА 1948 са  показали с играта и поведението си, че не  само са заслужавали  трите точки, но и успешно са се надигравали с претендентите за титлата.

"Ако покажем същото поведение в мача с Локомотив Пд, ще постигнем целта си още утре. Всичко е възможно, фокусирали сме се изцяло върху предстоящия мач. Няма време да мислим за план "Б“ и бараж. Надявам се да се представим максимално добре,  да няма напрежение, макар че зарядът за такъв мач е съвсем различен“.

Рибарски посочи, че  познавайки Локомотив Пловдив  и треньора им, е сигурен, че "смърфовете“ няма  как да излязат на терена като фигурант.

"Въпросът е ние да подходим така, както в изминалите два мача, и със сигурност играчите ще го направят. Като имаш такива изпълнители, такъв клуб и такова ръководство, най-облагодетелствани сме ние  от спортно-техническото ръководство. За нас всеки един мач е непредсказуем, затова не  можем да излезем отпуснати. Феърплеят се превърна в еталон за нашия отбор и футболистите ни  го доказаха. Радвам се, че точно аз съм на пейката на този тим“.

Накрая Рибарски сподели, че лятната селекция не зависи от това  дали  отборът ще играе в европейските клубни турнири.

"Приоритет за клуба е да разполагаме с най-добрите играчи в първенството. И нищо не може да промени тази стратегия. В изминалия мач видяхте, че имаше няколко момчета, които бяха гръбнакът на дублиращия отбор. За мен има играчи във втория отбор, които разполагат с нужните качества да играят за всеки един тим зад нас в класирането. Надявам се с нашата подкрепа да си заслужат мястото в първия отбор“, заключи наставникът на ЦСКА 1948.

  Сподели
150