Пробвайте знак Х за Вечното дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Вечното дерби

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 06.06.2023 г.
Час: 18:45


ЦСКА все оща има шансове да стане шампион. Развръзката на шампионата е близо, а последният тест на "армейците" ще е във Вечното дерби срещу Левски. ЦСКА ще следят и какво се случва и във Варна, където ще стиска палци на Черно море срещу Лудогорец. Левски все още има шанс да избяга от баража. Освен задължителен успех за "сините" в голямото дерби, ще трябва и ЦСКА 1948 да се издъни в последния си мач. В противен случай участието на Левски в евротурнирите изобщо не е сигурно. Със сигурност и двата отбора няма да отсъпят и прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

ЦСКА ще бъде без капитана си Юрген Матай за дербито. Защитникът скъса предна кръстна връзка и му предстои дълъг период на възстановяване. Проблемите пред Саша Илич не свършват до тук. Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес са със сериозни разтежения, което ги поставя под въпрос за срещата в сряда. Бради де Нойер и Браян Морено са с продължителни контузии, като скоро ще започнат възстановяване по план. Мено Кох е наказан за натрупани картони.

Така Илич няма много опции особено в защита. Там ще са Християн Петров, Амос Юга и Махмутович. Последният се отчете с красив гол в последния мач на тима срещу ЦСКА 1948. Това попадение обаче не се оказа тогава достатъчно за победата. Сега всички на "Армията" се надяват националът на Люксембург отново да има късмет и този път това да стигне за крайната цел.

По последни данни в ЦСКА ще има нов човек, който да изпълнява дузпите. Това ще бъде Тобиас Хайнц. Досегашният изпълнител на удари от бялата точка - Иван Турицов сбърка фатално именно в последния двубой, като по този начин лиши отбора от важните три точки. Турицов получи много подкрепа от феновете, но не е сигурно какво е неговото психическо състояние и дали ще може да бие дузпи. Освен това, има вероятност Саша Илич да го остави резерва, за да го предпази конкретно в този мач.

Левски ще се изправи срещу ЦСКА в последния кръг на шампионата и ще бъде с доста променен състав спрямо този, с който излезе срещу Лудогорец в събота. Тогава Елин Топузаков бе обвинен, че отборът нарочно не е показал най-доброто от себе си в Разград, за да не прави услуга на ЦСКА. Така в титулярната единадесеторка на "сините" ще се завърнат Жереми Петрис, Цунами, Андриан Краев, Уелтън, Роналдо и Рикардиньо, а най-вероятно и Ивелин Попов.

В Разград централният защитник Ноа Сонко Сундберг бе заменен на почивката от 17-годишния Дейвид Михалев. След двубоя Елин Топузаков разкри, че бранителят е имал проблеми с прасеца през миналата седмица и е предпочел да го запази, за да го използва срещу ЦСКА. в течение на срещата принудително бяха заменени още Филип Кръстев и Асен Митков. Добрата новина за треньора Елин Топузаков е, че квартетът стартира подготовката за предстоящото дерби срещу ЦСКА и всички те са готови и могат да играят.

Единствено Ивелин Попов е под въпрос. Говори се, че може да бъде запазен за евентуалния бараж, който се очертава. 35-годишният футболист виси с натрупани жълти картони - има на сметката си осем и при получаването на още един ще бъде наказан за две срещи. Все пак, Топузаков може да реши и да рискува с него.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
677