Хебър се спаси и прати Берое на бараж


FUTBOL-TV

Хебър се спаси и прати Берое на бараж

Берое загуби от Хебър в Пазарджик с 1:3 в последния кръг за сезона. Домакините откриха резултата в 43-ата минута след попадение на Ивайло Михайлов. Тонислав Йорданов реализира точно дузпа в 81-ата минута. Два гола на Папазов в добавеното време обаче решиха изхода на срещата и Берое ще играе бараж за оставане в елита и през следващия сезон.

Още в началните секунди на срещата Берое стигна до центриране в пеналта, но там бранител на домакините се справи. Двата тима започнаха борбено срещата и използваха всяка възможност да достигнат до вратата на съперника. Мара изведе Василев в наказателното поле в 10-ата минута, а младията нападател прати топката в мрежата. Реферът обаче отсъди нарушение в атака.

Постепенно играта се успокои, а домакините владееха повече топката, като използваха всяка възможност да я пратят в наказателното поле на Берое, но до удар от тези ситуации не се стигна. В 21-ата минута Николаев центрира в пеналта, а там топката премина през куп от играчи и в крайна сметка Серкан успя да изчисти пред съперников играч.

Две минути след това Серкан навлезе в пеналта след добра атака и центрира меко към Василев, който бе задържан, но не последва сигнал на рефера. Мечев получи дълъг пас в 30-ата минута, овладя и стреля от границата на наказателното поле, но Дебърлиев нямаше проблем да улови. Николаев проби добре в 38-ата минута и успя да насочи към точката за дузпа, но Серкан изпревари нападателя на домакините и изби.

Три минути преди края на полувремето Мазан центрира от фаул в наказателното поле, а там Гошев и Михайлов се сблъскаха, а топката влезе в мрежата за 1:0.

Две минути след подновяване на играта Мара получи на границата и отправи хубав удар в долния десен ъгъл, но вратарят спаси. Хамдиев центрира в наказателното поле в 52-ата минута, а там Мазурин стреля с глава. Гошев обаче спаси. Търтов стреля от границата на наказателното поле две минути след това, но топката мина над вратата.

Мазурин получи в пеналта в 56-ата минута и пробва технично да прати топката в далечния ъгъл, но ударът му не се получи и топката излезе в аут. Каскрадо намери Серкан в наказателното поле в 62. минута, а той се обърна и стреля, но не намери целта. Отново Каскардо центрира в наказателното поле четири минути след това, а Кръстев отправи удар с глава, който бе спасен от Дебърлиев.

В 75-ата минута топката бе центрирана от Йорданов, а вратарят изби. Тя попадна в Мечев, който отправи удар от дистанция, но не намери очертанията.

Две минути след това Каскардо получи в наказателното поле и бе съборен от Георги Вълчев. Реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Тонислав Йорданов и реализира с удар в горния ляв ъгъл – 1:1

Домакините нямаха нищо за губене и до края на мача хвърлиха всички сили в предни позиции.

Дълбоко в добавеното време домакините центрираха в пеналта, а там топката бе отклонена и пратена в мрежата от Марк-Емилио Папазов. 

Минута след това Хебър организира бърза атака и Папазов реализира за крайното 3:1. Така играчът на ЦСКА, който играе под наем в Хебър донесе победата на тима си.

Това бе всичко в срещата и след победата на Пирин над Спартак Варна - "зелените“ заеха 14 позиция в крайното класиране, с което ще играят бараж за оставане в елита.

Серкан Юсеин и Спас Георгиев получиха червени картони в самия край на двубоя и ще пропуснат решителната среща.

Берое ще играе със Спортист Своге в решаващия мач за оставане в елита и през следващия сезон. Двубоят е насрочен за 9 юни от 17:30 ч., а мястото ще бъде обявено при първа възможност.

  Сподели
212