Лудогорец удари Левски в странен мач (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец удари Левски в странен мач (видео)

Лудогорец се наложи над Левски с 3:2 в предпоследен мач от родния шампионат. Така разградчани се възползваха от грешната стъпка на ЦСКА по-рано днес и отново оглавиха класирането.

Направи впечатление, че в групата на "сините" не фигурираха имената на Ивелин Попов, Рикардиньо и Цунами. Роналдо и Анди Краев пък бяха резерви. Освен това, Елин Топузаков даде шанс на двама 17-годишни юноши да дебютират във важния мач срещу Лудогорец в Разград. Сонко Сундберг отстъпи мястото си още на почивката на юношата Дейвид Михалев. При резултат 2:2 в игра се появи за първи път и синът на Христо Йовов.

Иначе Лудогорец поведе със странна дузпа. В 20-ата минута Кирил Десподов изпълни фаул, а при острото центриране Келиан ван дер Каап от Левски докосна с ръка в наказателното си поле. Нидерландецът обаче бе изблъскан с две ръце от нападателя Игор Тиаго. Никола Попов не отсъди нарушение в атака и дори не прегледа ситуацията с ВАР, а отсъди 11-метров наказателен удар. При него Десподов запази присъствие на духа и матира Андреев за 1:0.

В 33-ата минута Левски изравни при първото си положение. Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, Игор Пластун не успя да играе с топката и зад гърба му Илиан Стефанов засече топката, която се заби под гредата на Серджо Падг - 1:1.

В 40-ата минута Филип Кръстев стреля от границата на наказателното поле над вратата на домакините.  В добавеното време на първата част Кръстев от "сините" изпълни отлично пряк свободен удар, а вратарят на Лудогорец Падт успя с една ръка да извади топката в корнер.

В 57-ата минута Джавад Ел Джемили от Левски финтира Георги Терзиев и стреля остро с левия крак, като топката се отби в гредата. След час игра "сините" направиха пълен обрат. Асен Митков отрадна топката и я подаде на Кръстев, който стреля, тя рикошира в Пластун, смени траекторията си и изненада вратаря Падт - 1:2. Само шест минути по-късно обаче Лудогорец възстанови равенството. След изпълнение на корнер от Десподов резервата Якуб Пиотровски стреля с глава отблизо и прати топката под напречната греда на Пламен Андреев.

Малко по-късно Лудогорец направи пълен обрат, след като Игор Тиаго с глава изпревари Ван дер Каап и вкара така важния гол за домакините.

В 80-ата минута националът Кръстев бе принудително сменен от Андриан Кръстев, след като получи контузия, която може и да го извади от дербито с ЦСКА в сряда. Почти веднага след това се контузи и Асен Митков и бе принудително заменен от Роналдо.

До края на мача Лудогорец успя да съхрани аванса си и изпревари ЦСКА в класирането. Левски от своя страна почти сигурно няма да се пребори с ЦСКА 1948 за бронзовите медали и ще им се наложи да играят бараж за място в Лига на конференциите. Тимът на Елин Топузаков обаче успя да съхрани основните си футболисти за дербито с ЦСКА след броени дни.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
531