Топузаков: Напълно е възможно да се случи нещо като в Бундеслигата (видео)


FUTBOL-TV

Топузаков: Напълно е възможно да се случи нещо като в Бундеслигата (видео)

Старши треньорът на Левски - Елин Топузаков говори пред медиите преди гостуването на Лудогорец в Разград от предпоследния кръг на Първа Лига. Двубоят е в събота от 20:30 часа.

"Естествено, че Левски играе всеки мач за победа. Ако можем да победим и двата мача, ще съм от най-щастливите хора. Нашата настройка е да направим всичко възможно да спечелим тези два мача“, започна Топузаков.

"Това са две супер дербита. Никой не може да гарантира, че ще спечелим. Футболът е такъв спорт, че някой път не по-добрият печели. След победата срещу Черно море напрежението падна в някаква степен, но ни предстоят два или три мача, които са изключително важни за клуба и за всеки един привърженик на Левски, продължи той.

"Всички налични футболисти, които са във форма и нямат проблеми с контузии, ще пътуват за Разград. Нямам някакви задни мисли в това отношение. Единствено съм преценил, че Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват за Разград, защото са с по 8 картона“, разкри наставникът на "сините“. 

"Накрая на сезона футболистите натрупват умората. Имаме двама-трима с болежки. Надявам се те да се възстановят и да няма проблеми. Разчитам на всеки един футболист на Левски и всички ще пътуват за мача. По принцип "Левски“ може да играе в няколко тактически схеми. Показали сме го през сезона. Ще преценим с наличните състезатели. Ще окомплектоваме най-добрия възможен състав и после ще изберем схемата“.

"Нека да не изпреварваме събитията. Утре предстои мач. Нека там да няма контузии и нови наказания, за да може да мислим за мача в сряда. Мислите са изцяло насочени към мач утре. Напълно е възможно да се случи нещо като в Бундеслигата. Битката за седмото място не е решена. Форматът до някаква степен и първенството са интересни до последния кръг. Стигам до максимата, че кой каквото си заслужи, ще получи в края на сезона. Важното е ние да си постигнем целта. Аз съм целеустремен и мисля в тази посока изцяло“, каза Топузаков. 

"Не може да си избираме съперник за бараж, ако стигнем до там. Можем и да избегнем баража. От гледна точка на историческото съперничество срещу Славия в отбора има доста нови футболисти и то чуждестранни. Едва ли са обременени от миналото. Този мач би бил след седмица, така че трудно бих могъл да отговоря“.

"В Левски винаги има напрежение, но когато е в нормални граници, футболистите със сигурност ще са по-освободени и ще покажат по-добре своите качества. Не мисля, че негативната серия срещу Лудогорец тежи. Отборът е обновен, не са запознати футболистите в исторически план с мачовете в миналото. Лудогорец притежава страхотни футболисти и всяка една година надгражда и прави добри селекции. Там структурата, финансите и селекцията са изградени на високо ниво“, смята треньорът на "Левски“. 

"Аз съм сигурен, че няма футболист в съблекалнята, който не е мотивиран за тези два мача, без значение дали е ситуацията като в момента. Няма нужда от допълнителна мотивация, всеки иска да се докаже. Когато имаш амбиция да вървиш кариерно нагоре, няма как да нямаш мотивация в предстоящите мачове. Това не е нещо изключително. Ще ви върна назад във времето, през 2014 година аз бях начело на отбора. Играхме един мач в Ловеч. Победихме с 1:0 с 11 българи в състава и направихме ЦСКА втори. Те почнаха от втори предварителен кръг в европейските турнири. За нас е важно да изиграем тези мачове на високо ниво и да постигнем целта класиране в Европа“, завърши той.

  Сподели
291