ЦСКА постигна целта си срещу Локо Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА постигна целта си срещу Локо Пловдив (видео)

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с минималното 1:0 в двубой от 33-ия кръг на Първа лига, игран на стадион  "Българска армия". Точен за армейците бе капитанът Юрген Матай в 25-ата минута на срещата. Така ЦСКА се изкачи на първо място, но Лудогорец все още не са изиграли мача си от този кръг.

През първото полувреме червените започнаха по-активно и седем минути след началото стигнаха до първото си чисто положение. Амос Юга проби отдясно и опита успореден на голлинията пас, топката рикошира в тялото на Пиер Зебли и се отклони в левия страничен стълб, впоследствие се стигна до разбъркване в наказателното поле, топката бе изчистена, а Тибо Вион нанесе елегантен удар от около 20 метра, но стражът на гостите спаси. Последва изстрел отдалеч на Лазар Туфегджич избит от Динко Хоркаш. В 14-ата минута Юга изведе Вион по левия фланг, но шутът му излезе в корнер след рикошет. След още 10 минути Вион изведе Туфегджич на стрелкова позиция но вратарят на Локомотив отново изби в корнер. При последвалото центриране отдясно на францизина Юрген Матай засече кълбото с десния крак и се разписа за 1:0 от близка дистанция.

Малко след това Маурисио Гарсес стреля покрай деснич страничен стълб. В 36-ата минута Дауда Бамба се откъсна сам срещу вратаря, преодоля го с финт, но се подхлъзна и притичалият Матеус му отне топката, след което реферите решиха, че нападателят е бил в засада. В добавеното време Вион центрира отдясно и Амос Юга стреля с глава встрани от вратата. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с гол преднина за домакините.

През втората част червените продължиха да атакуват и да търсят още попадения. В 54-ата минута Линдсет подаде към Бамба, който шутира от границата на наказателното поле, но стражът на гостите улови. След малко повече от час игра старши треньорът на ЦСКА Саша Илич пусна в игра Дюкенс Назон на мястото на Дауда Бамба. В 71-ата минута Туфегджич овладя кълбото по левия фланг, навлезе в наказателното поле и отправи силен диагонален изстрел, но топката се отби от лявата греда на Динко Хоркаш.

В 79-ата минута Линдсет намери Юга в наказателното поле, но изстрелът му премина покрай вратата. Последваха още две промени в армейските редици и на терена се появиха Марселино  Кареасо и Бисмарк Чарлс, които замениха съответно Лазар Туфегджич и  Маурисио Гарсес. В последната минута Кареасо подаде към Назон, който пропусна да се разпише от чиста позиция във вратарското поле. В добавеното време Бисмарк Чарлс се разписа след подаване на Кареасо, но страничният рефер отсъди засада и попадението бе отменено. До края на двубоя 31-кратните шампиони на България продължиха да атакуват и контролират събитията на терена и в крайна сметка заслужено се поздравиха с победа с 1:0 над Локомотив Пловдив. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
239