Новият треньор на ЦСКА 1948: Целта ни са бронзовите медали


FUTBOL-TV

Новият треньор на ЦСКА 1948: Целта ни са бронзовите медали

На специална пресконференция в Пресклуб "България“ новият  старши треньор на ФК  ЦСКА 1948 - Атанас Рибарски заяви, че се надява да вдигне настроението в отбора след загубата на финала за Купата на България и играчите да дадат максимума от себе си в двубоя  от първенството срещу Лудогорец в  неделя. До момента Рибарски водеше дублиращият отбор на ЦСКА 1948  във Втора лига, който вероятно ще задържи първото място във второто ниво на футбола ни.

"Играят първият срещу третия. Нормално е да се очаква труден двубой с оглед на мача за Купата на България. Ще успеем да вдигнем настроението и да изглеждаме по по-различен начин и да покажем максимума от възможностите си. Аз съм нов треньор на първия отбор – да, но достатъчно време съм в клуба и доста време работих в първия отбор. От зимата съм във втория тим. Познавам добре футболистите,  по-важното е да намерим начин и път да постигнем максимума от възможностите на играчите“, каза пред репортерите Рибарски и добави, че постоянен наставник няма в нито един клуб.

"Най-сигурното нещо е, че всеки треньор рано или късно го уволняват. Това е навсякъде в света. Ситуацията не е такава, каквато ми се иска на мен. Не е лека, но да тръгваме да правим драми и трагедии няма смисъл. Единствено ние може да излезем от ситуацията, като се фокусираме  във всеки мач да намерим верните неща. Вярвам във възможностите на играчите и разбира се ще подходим по най-добрия начин“, сподели новият  треньор на "червените“ и поясни, че резултатите  наистина не са оптимални.

 "За формата на играчите чисто физически не мога да говоря. Там има данни, на които ще се опрем. Има още три мача до края на шампионата. Целта ни  е да спечелим  бронзовите медали и разбира се, за да я постигнем,  ще трябва  да побеждаваме. С оглед на състоянието на отбора, временто е важен компонент, а ние го нямаме. Има два дни до следващия мач. Няма да се правят радикални промени, просто ще се опитаме  да намалим непредизвиканите грешки при играта с топката и да увеличим малко интензитета  в дефанзивен план. Това бяха нещата, които позволиха на Лудогорец да създаде толкова много ситуации до 30-ата минута. Надявам се да видим лицето, което играчите показаха на предишния мач в Бистрица срещу Лудогорец“, каза Рибарски, а на въпрос как приема назначаването си за старщи треньор на ЦСКА 1948 подчерта:

"Голяма чест  е това, че са избрали мен. Ситуацията  в клуба е такава, че остават три мача до края на шампионата, целите са високи, знаете какви  мачове ни предстоят и едва ли  в толкова кратко време може да се намери  нов. треньор. Познавам доста добре ситуацията в клуба и може би това е наклонило везните. Мисля, че последната година – година и половина клубът предприе линия да създава в отбора конкуренция за всеки пост  от играчи, които са едни от най-добрите вefbet Лига. Според мен тази тенденция трябва да продължи.

 На въпрос за кадровите проблеми в тима Атанас Рибарски отговори:

"Имаме проблеми с няколко човека. На този етап не могат да вземат участие и в тренировъчния процес. Иначе физическото състояние на играчите е нормално да не е оптимално след толкова мачове и в края на сезона. Играхме и в Купата на България, играхме и с Левски на терен, който беше тежък. Всичко това си дава отражение, което няма как да не отбележим, но не е оправдание“

Атанас Рибарски коментира и представянето на втория отбор на ЦСКА 1948, който е лидер във Втора лига.

"Гордея се с резултатите във втория отбор. Поздравявам момчетата във втория отбор. Доста добре се познаваме. Не робувам на това дали ще станем първи или трети. По-важен е стилът на игра и поведението на играчите. Надявам се и във Втора лига нещата са окей. Всички момчета, които се намират долу са потенциални участници в първия отбор. Първото място във Втора лига не е толкова важно, а по-важно е налагането на момчета, като Емил Ценов. Сигурен съм, че всеки може да вземе участие в първия отбор. Към края на сезона има доста умора“, сподели Рибарски и заяви, че ЦСКА 1948 не е отбор, който влиза в схеми

" Иска ми се да се абстрахирам от нещата извън терена. Искаме максимално бързо да си върнем усмивките от победите . Сигурен съм, че каквото е необходимо да направим, ние сме клубът, който прави единствено и само на терена в тези 90 минути, в които се дават точки и се вкарват голове. Радвам се, че съм точно в такъв клуб. И другите отбори да последват нашия пример“, заключи Рибарски.

  Сподели
284