Топузаков: Важно е да постигнем участие в Европа (видео)


FUTBOL-TV

Топузаков: Важно е да постигнем участие в Европа (видео)

Старши треньорът на Левски - Елин Топузаков даде пресконференция преди мачa на "сините“ с Черно море. Двубоят от плейофите на Първа Лига е в петък от 20:30 часа на "Герена".

"Със сигурност щабът и ръководството осъзнаваме важността на мача, но искам да предпазя футболистите да не прегорят и да покажат това, което могат, за да се поздравим накрая с успех. Спрямо тяхната мотивация трябва да работим малко по-внимателно, за да не отидем в другата крайност“, започна Топузаков.

"Утре зависи изцяло от концентрацията, надиграването, агресивността и футболните аргументи, за да вземеш победата. Нямаме нови контузии, всички са на линия. Изключение са трайно контузените. Нямаме проблем откъм състава за утре“.

"Съжаляваме за много мачове, които изпуснахме да вземем повече от точка или три. Това вече наистина е история. Дали първият мач с ЦСКА, дали с ЦСКА 1948, дори гостуването в Пловдив на Локомотив изпуснахме точки. В крайна сметка е важно да победим утре, за да задържим дистанция пред преследвачите. Ако се отвори възможност, ще атакуваме и по-горно място. Важно е да постигнем участие в Европа, без значение дали през трето или четвърто място“, сподели Топузаков.

"В кръга на шегата си говорихме с колегите от щаба, че пребивавахме в един конкретен хотел в Пловдив повече, отколкото имахме домакинства на "Георги Аспарухов“. Привържениците придават допълнителна мотивация и сили в нашата игра. Мисля, че те ще бъдат от помощ и ще ни бъдат 12-ият играч, за да постигнем утре така важната победа“, каза наставникът на "сините“.

"Първо е важно да си свърша работата. Най-важното и най-ключовото е това. Моето бъдеще не е толкова важно, а отборът да постигне целта си – класиране за Европа. Важно е откъм финансите на клуба. Ще говорим с ръководството, но нека свършим работата в екстремната ситуация след напускането на Станимир Стоилов. След това с ръководството ще вземем решение“.

"Едва ли бих отличил някой конкретно от Черно море. Сериозен отбор с доста футболни аргументи. Треньор в лицето на Илиан Илиев, който е направил стил на работа, много опитни играчи има, минали и през Левски. С нужния респект към Черно море като клуб и отбор, но ние сме по-класни. Въпросът е да го покажем на терена и да вземем това, което мислим, че е наше. Няма да дойде лесно. Трябва борба, агресия и спортен шанс".

"Всекидневната ми работа се усещаме доста добре с футболистите. Посвикнаха с някои малки неща, които вкарахме като детайли, Изцяло зависи от тяхната мотивация. Виждам го този пламък, надявам се да го виждам и в часовете до мача. Важно е с поведението си да показваш, че искаш да спечелиш даден мач. Това винаги накланя везните в твоя полза“, каза още Елин Топузаков.

  Сподели
224