Левски ще се поздрави с победа срещу Черно море


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа срещу Черно море

Левски - Черно море
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 26.05.2023 г.
Час: 20:30


Левски приема Черно море в среща от плейофната фаза на родния шампионат. "Моряците" доиграват сезона, като тези мачове са шанс на Илиан Илиев да даде шанс за изява на повече играчи. "Сините" от друга страна се борят за 3-то място, като все още имат шансове за евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Наставникът на Левски - Елин Топузаков със сигурност работи под голямо напрежение. Почти всеки ден в медиите излизат слухове за това кой ще го замени след края на сезона. По последни данни някой измежду Миодраг Божович, Саво Милошевич или Марко Николич ще наследи поста на Топузаков. По всичко изглежда, че Наско Сираков все още води преговори, като самият той призна, че има няколко имена, с които преговаря. Мажоритарният собственик спомена, че има и вариант Елин Топузаков да остане. Вероятно на такава опция се надява и младият наставник. За целта обаче Топузаков трябва да класира Левски за Лига на Конференциите.

На този етап временният треньор на Левски ще може да разчита на Жереми Петрис за утрешното домакинство на Черно море. Французинът не игра срещу Локомотив Пловдив заради наказание, а след това не взе участие в първите тренировки през тази седмица заради проблеми с врата. Те вече са отшумели и се очаква Жереми да стартира срещу "моряците". На пейката ще остане Патрик-Габриел Галчев.

След наказание се завръща и друг защитник - Келиан ван дер Каап. Така единственият футболист, на когото Топчо няма да може да разчита е Хосе Кордоба. При успех над Черно море Левски ще си гаратира минимум участие на бараж за Лига на конференциите срещу завършилия на седмо място. "Сините" обаче ще преследват и третата позиция, която може да им осигури директа квота за Европа.

Треньорът на Черно море - Илиан Илиев няма проблеми с контузени или наказани футболист. При последния мач на тима - срещу ЦСКА 1948, направи впечатление, че нито един футболист на "моряците" не получи дори жълт картон. Със сигурност Илиев ще направи рокади в състава си, за да даде шанс за изява на повече футболисти.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
378