Локо София и Славия оставиха столичното дерби без победител


FUTBOL-TV

Локо София и Славия оставиха столичното дерби без победител

Локомотив София направи равенство 1:1 у дома със Славия в мач от 33-ия кръг от Първа лига.

В петата минута Ертан Томбак можеше да си вкара автогол в опита си да изчисти топката при центриране в наказателното поле.

Домакините поведоха в резултата в 24-ата минута след удар от фаул на Дейвид Малембана, който прехвърли стената и изненада вратаря Николай Кръстев.

Минута преди почивката Тони Тасев центрира от фаул, но Владимир Николов стреля с глава в тялото на вратаря Бубакар Гайе, който отби кълбото. То достигна до Натан Гасама, но защитникът на "белите" не успя да отправи удар на само 3-4 метра от вратата на Локомотив.

След почивката Славия опита да притисне домакините в търсене на изравняването, но нямаше чисти голови положения пред вратата, пазена от Бубакар Гайе. В 64-ата минута удар на Тасев беше блокиран, а центриранията в наказателното поле на "червено-черните" не доведоха до опасни ситуации.

В 85-ата минута влезлият като резерва Иван Минчев изравни резултата. Лекувалият контузия халф получи топката от Тасев, стреля топката се отби в защитник на домакините и влезе във вратата на домакините.  

Две минути преди края на редовното време Селсо Рапосо влезе опасно в краката на Тони Тасев и получи втори жълт и съответно червен картон. 

Това е първо равенство между двата отбора в последните 19 двубоя. Славия остава фаворит за седмото място в елита, което дава право на плейоф за класиране в Лигата на конференциите, докато Локомотив остава на девета позиция в подреждането. 

  Сподели
145