Ботев Враца почти си гарантира оставане в елита след бой над Берое


FUTBOL-TV

Ботев Враца почти си гарантира оставане в елита след бой над Берое

Ботев Враца се наложи с 2:0 над гостуващия Берое в среща от плейофната фаза на родния шампионат. През първата част гол не падна, но само в рамките на две минути –  между 59 и 61 домакините реализираха две попадение чрез Мирослав Маринов и Даниел Генов. Тези попадения бяха решаващи и донесоха успеха на домакините.

Първата опасна атака бе за домакините. Диего Фераресо центрира опасно във 2-ата минута, но Челич изби с глава в корнер, изпреварвайки Генов. Четири минути по-късно рефррът не маркира засада на Маринов, който бе изведен сам срещу Караджов и стреля, но вратарят отрази удара му. Постепенно Берое установи контрол върху играта и в следващите минути действията бяха предимно в половината на домакините.

В 14-ата минута обаче Генов центрира остро от пряк свободен удар, топката премина през куп от играчи и бе засечена от Сербер на втора греда, но ударът му не намери очертанията. Последваха равностойни минути, в които двата тима предложиха повече борба на тежкия терен и сериозните опасности липсваха. Симеон Мечев отправи силен и точен удар от дистанция в 28-ата минута, но Костов спаси.

Пет минути след товс Мендоса засече с глава, центрирана от корнер топка, която тупна пред Караджов, но след това прехвърли вратата. Берое организира бърза атака в 39-ата минута, при която Бауренски намери Йорданов в пеналта, а нападателят стреля в близкия ъгъл. Костов обаче се намеси и спаси. Домакините бяха малко по-активни до края на полувремето, но не успяха да стигнат до опасен удар към вратата на Караджов. Така двата тима се разделиха на почивка при нулево равенство.

Домакините започнаха по-активно втората част и на два пъти топката бе центрирана опасно в пеналта на Берое, но все пак не се стигна до удар. Берое стигна до удар в 59-ата минута, когато след бърза атака топката поапдна в Тонислав Йорданов и той стреля от дъгата, но над вратата.

Домакините откриха резултата минута след това, когато Костов изрита топката в половината на Берое, а там Маринов успя да изпревари бранител и не сбърка, останал сам срещу Караджов – 1:0.

След само още две минути резултатът бе удвоен, след като и Даниел Генов бе изведен сам срещу Караджов и прати топката за втори път в мрежата – 2:0

В 67-ата минута Серкан стреля много силно и точно от границата на наказателното поле, но Костов изби в корнер. Беройци се активизираха в следващите десетина минути, но не успяха да стигнат до сериозна опасност пред вратата на съперника. Мечев центрира в наказателното поле в 85-ата минута, а там Тонислав Йорданов успя да отправи удар с глава, който обаче бе избит от голлинията. Това бе всичко в срещата и домакините спечелиха трите точки.

  Сподели
221