Левски разби Локо Пловдив, Попето дразни феновете на "смърфовете"


FUTBOL-TV

Левски разби Локо Пловдив, Попето дразни феновете на

Левски победи Локомотив Пловдив с 3:0 на "Лаута“ в двубой от 32-рия кръг на Първа Лига.

Още в началото на срещата "сините“ имаха добър шанс, от който обаче не се възползваха. В 7-ата минута Хорхе Сегура стреля с глава, но покрай вратата на Пламен Андреев. Три минути след това Роналдо овладя добре топката и напредна, но топката се удари в играч на "Локо“ и мина покрай вратата. При последвалия корнер не се стигна до нищо опасно за Илко Пиргов.

В 17-ата минута Илко Пиргов излезе извън наказателното си поле, а Рикардиньо успя да отправи изстрел към опразнената врата, но той бе неточен.

В 23-ата минута Филип Кръстев стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Мартин Паскалев. В 30-ата минута Дион мина покрай Цунами и стреля, но покрай вратата. 

В 35-ата минута Левски се възползва от грешка на домакините и поведе в резултата. Мартин Паскалев върна към Пиргов, който обаче опита с дрибъл да мине покрай Уелтън и Рикардиньо, но вместо това вторият прати топката във вратата му.

Само пет минути по-късно "сините“ удвоиха аванса си. След центриране от корнер Андриан Краев стреля с глава, Илко Пиргов спаси, с при добавката Ивелин Попов се разписа за 0:2. Попето обаче тръгна да дразни феновете на Локо, което естествено не се хареса на привържениците.

В първите минути на втората част опасните ситуации липсваха. В 68-ата минута "сините" бяха близо до трети гол, но страничният стълб спаси домакините след изстрел на Уелтън. Четвърт час преди края на мача влезлият като резерва Джавад Ел Джемили отправи изстрел, който мина покрай вратата.

В 79-ата минута Филип Кръстев излезе очи в очи с Пиргов и прати топката в мрежата му за трети път в двубоя.

Локомотив Пд - Левски 0:3

0:1 Рикардиньо 35'

0:2 Попов 40‘

0:3 Кръстев 79‘

  Сподели
375