Лудогорец и ЦСКА с равен в Разград, интригата за титлата остава (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец и ЦСКА с равен в Разград, интригата за титлата остава (видео)

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в мач от 32-ия кръг на Първа лига, игран на стадион  "Хювефарма Арена" в Разград. 

Началото на срещата се забави с няколко минути, поради проблем с мрежата на вратата пред червените привърженици, която се оказа скъсана. С помощта на лейкопласт проблемът бе отстран и мачът започна. Още в първите секунди Тобиас Хайнц бе изведен отлично на стрелкова позиция, но изстрелът му мина покрай левия страничен стълб. Възпитаниците на Саша Илич продължиха да атакуват и в 15-ата минута отново Хайнц получи пас отляво, след което тръгна по голлинията, но беше препънат от Франко Русо. Защитникът на Лудогорец не игра с топката и гостите имаха напълно основателни претенции за дузпа. Георги Кабаков обаче запази мълчание, от ВАР също не го извикаха да преразгледа ситуацията и играта продължи. 

Три минути по-късно домакините излязоха напред в резултата. Игор Тиаго отне топката в близост до централната линия и комбинира с Нонато, който подаде към Кирил Десподов и се разписа за 1:0. От ЦСКА имаха сериозни претенции за нарушение на Тиаго при отнемането на топката, но ВАР отново не се намеси.

Армейците реагираха мигновено и в 22-рата минута резултатът беше изравнен. Маурисио Гарсес беше потърсен пред наказателното поле на Лудогорец с високо подаване. Франко Русо скочи високо и изби с глава, но топката отиде в Тобиас Хайнц, който напредна и със страхотен шут от границата на наказателното поле прати кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл на Падт, отбелязвайки за 1:1. 

В 26-ата минута помощник-треньорът на червените Милорад Пекович беше изгонен с червен картон за пререкания с реферите и доизгледа двубоя от трибуните. След точно половин час игра  Лудогорец получи пряк свободен удар в близост до наказателното поле. Десподов стреля директно, но се получи рикошет в стената. Въпреки, че Бусато беше хванат в крачка, успя да реагира блестящо и изби в корнер. В 39-ата минута Тибо Вион центрира от корнер към Амос Юга, който засече с глава, но прати топката на сантиметри покрай десния страничен стълб.  Три минути преди почивката ЦСКА направи пълен обрат след грешка на домакините в наказателно поле при опит да изнесат топката. Оливие Вердон опита да подаде към Пьотровски, който беше изпреварен от Марселино Кареасо, който открадна кълбото и го подаде към Гарсес. Останал сам на празна врата бразилецът прояви хладнокръвие и с мощен изстрел направи резултата 2:1. 

Минута след това ЦСКА можеше да вкара трети гол, след като отбраната на Лудогорец отново се пропука сериозно. Станислав Шопов беше сам пред дъгата на пеналта, ударът му от движение не намери целта. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за гостите от София.

Три минути след началото на второто полувреме Десподов центрира отдясно към Игор Тиаго, който стреля с глава в горния ляв ъгъл, разписвайки се за 2:2.

В 64-ата минута старши треньорът на червените Саша Илич пусна в игра Дюкенс Назон, който замени Станислав Шопов. Малко след това имаше нови претенции за дузпа. При подаване на Иван Турицов Игор Пластун изпревари Маурисио Гарсес. Армейците претендираха за наказателен удар заради игра с ръка на Пластун. Главният рефер Георги Кабаков отсъди корнер, а ВАР отново не реагира. ЦСКА продължи да атакува в търсене на победно попадение, докато домакините предимно се отбраняваха и разчитаха на контраатаки. При една от тях малко преди края Игор Тиаго се откъсна сам срещу Бусато и се строполи на тревата, след което получи жълт картон за симулация. Червените не спряха да търсят попадение до последния съдийски сигнал, но нямаха късмет и срещата приключи при равенство 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
289