Топузаков: В последните тренировки виждам пламък в очите на футболистите (видео)


FUTBOL-TV

Топузаков: В последните тренировки виждам пламък в очите на футболистите (видео)

Треньорът на Левски - Елин Топузаков даде пресконференция преди гостуването на Локомотив Пловдив от 32-рия кръг на Първа Лига. Мачът на стадиона в парк "Лаута“ е в неделя от 20:00 часа.

"Най-вече трябва да реализираме положенията в атака, които създаваме, да бъдем по-хладнокръвни, да бъдем по-точни в завършващия удар. Не мога да се оплача, създаваме доста, но става слабост да не отбелязваме“, коментира Топузаков.

"Част от играта е в края на сезона да тежат картони и наказания. Банално и клише е, но всеки, който има шанса да започне, трябва да доказва себе си и да помага на отбора, за да се поздравим с успех накрая“, продължи наставникът относно наказанията в защита.

"Вярвам на всички играчи в съблекалнята. На който когато му дойде шансът или когато аз преценя, трябва да се възползва максимално. Това е един тест за всеки един, който влиза в стартовите 11, да докаже себе си. Още в първите мачове споменах, че ще дойдат и недобрите резултати, ще получим гол, все някога щяхме да загубим точки или мач. Въпросът беше да имаме куражът да продължим и да следваме нашата цел. Все още всичко зависи от нас. Защитата и сигурността е важна, за да може да трупаме точки“, смята треньорът.

"Имаме кураж. В последните две тренировки виждам пламък в очите на футболистите. Тренират с хъс. Надявам се да го прехвърлим в мача, да сме непримирими, да се борим с футболни аргументи за победата, за да можем да постигнем целта, която е Европа“.

"Ще избегна темата за съдийството. Видях в предходния мач в Пловдив не искам да казвам тенденция, но лек умисъл, където ни е слабото място, да се отслаби отбора. Ние сме си виновни. Съдийският фактор не ни повлия да си вкараме положенията, да спечелим повече точки. Ние си гледаме нашата градина. Работим върху завършващата фаза, така че да сме успешни да реализира това, което създаваме“.

"По-скоро Анте Блажевич няма да играе, да не кажа твърдо не. Той не е тренирал нормално 9-10 месеца. Последните тренировки се включи с желание, нямам забележка към неговата дисциплина в тренировките, но е много далеч откъм игрова практика“.

"Анализирали сме последния мач с Локомотив, извадихме си поуките, за да се представим по-добре. Ако не го направим, сме глупаци. В крайна сметка във футбола няма отмъщение и реванш. Това е различен мач. Надявам се на мотивацията на отбора, за да спечелим“, каза още той.

  Сподели
253