Левски този път ще зарадва феновете си на "Лаута"


FUTBOL-TV

Левски този път ще зарадва феновете си на

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 20:00


Левски гостува на Локо Пловдив на стадиона в парк "Лаута" в среща от 2-ия кръг на плейофната фаза в родния шампионат. "Сините" все още имат шанс за 3-то място и евентуално участие в евротурнирите. Хората на Елин Топузаков са в негативна серия от два мача без победа. Тя започна именно в Пловдив срещу Локо, когато "смърфовете" се наложиха с 1:0 преди броени дни. Последва и реми с ЦСКА 1948 в Бистрица. Сега Левски ще иска да зарадва феновете си с победа. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е именно за знак - 2.

Хосе Кордоба няма да се възстанови за предстоящото гостуване на Локомотив Пловдив. Днес футболистите на Левски проведоха тренировка, в която панамският национал не взе участие. Той е с контузия от около месец, която създава сериозни главоболия на треньора Елин Топузаков при окомплектоването на отбраната.

Срещу Локо положението става още по-тежко, тъй като "сините" ще са и без наказаните Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап. Очаква се в титулярния състав да попаднат Кристиян Димитров и Патрик-Габриел Галчев. Първият също до съвсем скоро лекуваше травма и едва ли е в оптимална спортна форма.

Иначе напрежението пред Елин Топузаков е факт. В медиите не спират да излизат информации за това, че Левски ще има нов треньор. Последната информация е за 49-годишният Хуан Карлос Карседо, който е бивш помощник на Унай Емери в Арсенал и ПСЖ. Другата информация е, че Сираков води преговори с няколко наставници, като накрая целта ще е да се избере най-доброто за клуба.

Футболистът на Локомотив Пловдив - Тодор Павлов се подложи на операция за отстраняване на спортна херния. Интервенцията е преминала успешно, като той вече е изписан от болницата. Защитникът на "черно-белите" ще се възстановява около 3 седмици. Това означава, че ще видим таланта в игра чак през следващия състезателен сезон.

"Надявам се да разчитам на всички срещу Левски. Надявам се Алфа Конте да бъде картотекиран. Напред сме беззъби. Битката ще бъде това. Първо трябва да изчистим някои неща в играта си от последния мач. Ще се борим до последно", заяви Александър Томаш за двубоя.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
320