Пробвайте знак Х за Лудогорец - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Лудогорец - ЦСКА

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 20:15


ЦСКА гостува на Лудогорец в среща от 2-ия кръг от плейофната фаза в родния шампионат. Двубоят до голяма степен може да се окаже решаващ за това кой ще стане шампион на България! "Армейците" водиха в класирането дълго време, но сега изостават на точка от разградчани. Евентуален успех за Лудогорец почти сигурно ще означава, че титлата остава Североизточна България. Победа ще наклони везните в полза на ЦСКА, а равен ще остави интригата за оставащите малко мачове. Именно такава е и прогнозата на FTV - знак Х.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич няма да може да разчита на четирима футболисти за дербито на върха с Лудогорец. Наказан за сблъсъка е централният защитник Енес Махмутович, който получи петия си жълт картон от началото на сезона при победата с 1:0 над Черно море.

Аут заради контузии пък са Браян Морено, Жеферсон и Брадли де Нойер. Колумбиецът получи травма в двубоя с разградчани на "Армията" и все още не е възстановен, а бразилецът вече повече от месец лекува разтежение от дербито с Левски. Ситуацията за Де Нойер пък не изглежда никак добра. Той бе задраскан от треньора Саша Илич в последните седмици заради несериозно отношение, но получи шанс да се докаже срещу Черно море. На почивката нидерландецът замени Иван Турицов, който изпита болки през първата част. Едва минута след появяването си на терена обаче Де Нойер се контузи.

На "Армията" се опасяват, че той може да е скъсал връзки, като тези притеснения досега не са потвърдени или отхвърлени. Ясно е обаче, че травмата на Де Нойер няма да му позволи да се завърне на терена в близките седмици, което го вади от сметките до края на кампанията.

На линия за Лудогорец пък ще са капитанът Юрген Матей, изтърпял двата си мача наказание за 9 натрупани жълти картона, както и Амос Юга, който е напълно възстановен от травмата, която го мъчеше в последните седмици. Състоянието на Иван Турицов също не е притеснително.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич е пред победа №30 начело на отбора във всички турнири. До момента балансът на сърбина е 40 мача, от които 29 победи, 5 равенства и 6 загуби. Така той е спечелил 72.5% от двубоите на "армейците".

Участието на крилото на Лудогорец Кайо Видал в съботната среща с ЦСКА е под сериозна въпросителна. Бразилецът изигра пълни 90 минути при победата с 1:0 над Локомотив Пловдив в понеделник, но в края на срещата имаше нужда от медицинска помощ заради разтежение.

Все пак зимното попълнение на орлите стисна зъби и остана на терена до последния съдийски сигнал. Здравословното му състояние обаче не е оптимално, като днес ще стане ясно дали той ще бъде на разположение на треньора Ивайло Петев за дербито на върха.

Добрата новина за наставника на Лудогорец е, че точно в тази зона след изтърпяно наказание за натрупани жълти картони ще се завърне капитанът Кирил Десподов. Именно бившият играч на ЦСКА даде асистенцията за победата с 1:0 на "Армията" в края на миналия месец. Враждебното настроение и множеството хвърлени предмети към него бяха и причината двубоят да бъде спрян за близо 18 минути. Сега Десподов отново ще тормози бившите си съотборници.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
370