Финалът за Купата на България все пак ще е на националния стадион


FUTBOL-TV

Финалът за Купата на България все пак ще е на националния стадион

Финалът за Купата на България по футбол ще се играе на Националния стадион Васил Левски, реши днес Спортно-техническата комисия на БФС. Централата утвърждава началния час 19.00 часа и съоръжението-домакин по предложение на Професионалната футболна лига, която администрира турнира.

През миналата година купата стана притежание на Левски, който победи с 1:0 ЦСКА след гол на Илиан Стефанов. Тогава стадионът бе пълен до краен предел (без буферните зони). Този път обаче се очертава изключително слаб интерес, като "Васил Левски" ще остане полупразен. Очакванията са за не повече от 1000 души да заемат местата си в съоръжението за 43 000 зрители. Другото любопитно нещо е, че по предварителни прогнози агитката от Разград ще бъде повече от тази на столичния тим - прецедент, когато финален мач се играе в центъра на София.

Спортно-техническа комисия, Решение от 16.05.2023 г.:

Приема предложението на БПФЛ, финала за купата на България да се проведе на Национален стадион "Васил Левски", съобразно чл.16, ал.3, т.2 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, както следва:
Финал - Купа България

24.05 /сряда/
ЦСКА 1948 - Лудогорец Рз         19.00           Диема спорт

  Сподели
201