ЦСКА ще се справи с Черно море в Пазарджик


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи с Черно море в Пазарджик

ЦСКА - Черно море
Стадион: "Георги Бенковски", Пазарджик
Дата: 15.05.2023 г.
Час: 18:00


ЦСКА приема Черно море на стадиона в Пазарджик в първа среща и за двата тима от плейофната фаза на шампионата. "Армейците" нямат право на грешка по пътя към голямата си цел - титлата на страната. Именно "моряците" обаче елиминираха ЦСКА в турнира за Купата на страната. Като стана на въпрос за този турнир - Черно море играха полуфинал преди два дни срещу Лудогорец, като дори се стигна до продължения и дузпи и в крайна сметка тимът от Варна бе елиминиран. Така със сигурност ЦСКА ще бъде по-свежият от двата тима. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

ЦСКА имаше голямо желание наказанието им да бъде намалено. "Армейците" бяха наказани за два мача без публика. Първият бе при победата над Ботев Враца. Вторият е срещу Черно море, като от БФС обявиха, че ЦСКА ще домакинства с фенове, но в друг град. Така двубоят ще се играе в Пазарджик, вместо на стадион "Българска армия" в София. ЦСКА игра съвсем скоро на стадиона на Хебър. Именно срещу тима на Любо Пенев, "червените" записаха категорична победа с 0:4. Сега хората на Саша Илич ще се надяват, че "Георги Бенковски" ще им донесе отново късмет.

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич няма да може да разчита на трима футболисти за "домакинството" на Черно море в понеделник. Той ще бъде пропуснат от опорния полузащитник Жеферсон и нападателя Браян Морено. Двамата продължават да не се готвят с основната група и няма шанс да бъдат на линия за срещата с моряците. Травмата на колумбиеца е по-сериозна, като под голяма въпросителна е поставено и участието му в сблъсъка с Лудогорец следващата събота.

Бразилецът Жеферсон пък продължава да е измъчван от разтежението, което получи във вечното дерби с Левски, когато бе принудително заменен. Той е далеч от терена вече месец, като в определен период тренира пълноценно и дори попадна в групата на ЦСКА за домакинството на Лудогорец и гостуването на Хебър. След това обаче той отново почувства болки и се върна към заниманията на облекчен режим.

Двубоят срещу Черно море на "Георги Бенковски" ще пропусне и капитанът Юрген Матей. Той ще изтърпи втория мач от наказанието си за 9 натрупани жълти картона през кампанията в първенството и турнира за Купата на България.

Илиан Илиев има проблеми с наказани играчи. Срещата пропускат Виктор Попов и Живко Атанасов. Попов дори ще е аут и за следващия мач на "моряците" - срещу ЦСКА 1948. Така треньорът на "моряците" ще трябва да прави рокади в състава. Не е изключено Илиев да даде и почивка на някои от футболистите, които играха над 120 минути в Разград преди броени дни. Аут заради травма е и капитанът Даниел Димов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
649