Драма с дузпи и Лудогорец е на финал за Купата


FUTBOL-TV

Драма с дузпи и Лудогорец е на финал за Купата

Лудогорец е на финал в турнира за Купата на България. Това се случи след труден успех над Черно море след продължения и дузпи. В редовното време в Разград - двата тима завършиха при резултат 1:2 за варненци. В първата среща в морската столица - разградчани бяха били с този резултат и така се стигна до продължения.

В редовното време мачът бе интересен. В 42-ата минута гол на Лудогорец бе правилно отменен. Оливие Вердон стреля с глава след центриране от Кирил Десподов, вратарят Иван Дюлгеров спаси, но Пластун добави топката във вратата. При първия удар обаче се оказа, че бранителят е бил в засада. В началото на втората част още един гол на домакините бе отменен и отново правилно. Кирил Десподов получи топката по десния фланг и бързо намери Клод Гонсалвеш на празна врата с успореден пас, който реализира. При подаването към национала обаче имаше очевидна засада, която бе маркирана.

Черно море излезе напред в резултата в 55-ата минута. Мазир Сула центрира към далечната греда, Игор Пластун отклони с глава, но топката стигна до Васил Панайотов, който от близка дистанция засече в мрежата на разградчани.

Само три минути по-късно обаче Лудогорец изравни. Десподов нахлу отляво и центрира, след което Делев с глава насочи топката във вратата за 1:1.

Малко преди края реферът подмина игра с ръка на Оливие Вердон в наказателното поле на Лудогорец. Дузпа обаче не последва, а гостите и треньорът им Илиан Илиев бяха бесни. Това обаче мотивира още повече Черно море и в добавеното време те стигнаха до гол чрез Матеус Машадо. Така общият резултат бе изравнен и се стигна до продължения. При тях до гол не се стигна и така всичко се реши с дузпи. Там "моряците" направиха два пропуска и това донесе крайния успех на Лудогорец.

Финалът ще е между ЦСКА 1948 и Лудогорец.

  Сподели
312