Левски ще си тръгне с 3 точки от "Лаута"


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с 3 точки от

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 08.05.2023 г.
Час: 17:45


Левски гостува на Локо Пловдив на "Лаута" в среща от последния кръг на редовния шампионат. "Сините" са в отлична серия под ръководството на новия наставник Елин Топузаков. Не е изключено тя да продължи и при визитата в града под тепетата. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Топчо няма да може да разчита на двама от основните си футболисти. Анди Краев и Филип Кръстев са наказани и пропускат срещата. "Всеки един футболист липсва, още повече Анди Краев и Анди Кръстев. Сега се отваря шанс за новите футболисти, които ще влязат на техните места. Сметки не си правим, но ще се опитаме да спечелим максимален брой точки. Има плейофи с равностойни отбори, там всеки ще губи точки. Така че каквото си заслужим, там ще бъдем в крайното класирането", заяви Елин Топузаков.

Сериозна дупка се отвори в състава на Левски за гостуването на Локомотив Пловдив. Елин Топузаков ще трябва да крои нова халфова линия за гостуването на "Лаута" заради отсъствието на Филип Кръстев и Андриан Краев. За пръв път, откакто двамата са заедно, нито един от тях няма да стартира в официален мач със синята фланелка.

Опциите за техните заместници не са малко, но пък трябва и да се пълни резервната скамейка. Така "сините" ще трябва да форсират възстановяването на Хосе Кордоба, който от вчера се включи в упражненията с топка задно с футболистите, които не взеха участие при победата над Септември с 2:0 или пък се появиха там като резерви. Панамецът не е играл от мача с Локомотив София, спечелен с 1:0. След това не успя да се възстанови за нито един от двубоите, които последваха.

До момента Топузаков не правеше промени по състава, наследен от Станимир Стоилов. В последния ддвубой от редовния дял на сезона обаче ще му се наложи. При това бившият защитник ще трябва да решава големи проблеми за гостуването на Локомотив Пловдив в понеделник.

Заради отсъствието на двамата основни играчи, със сигурност място в единайсеторката ще получи привлеченият през зимата Асен Чандъров, а до него Топузаков обмисля да върне опитния Ивелин Попов. Другите опции пред наставника са да заложи на младоците Асен Митков и Антоан Стоянов. По време на тренировките обаче ще бъде отигран вариантът с Попето.

В последните занимания се набляга много и на статичните положения. Срещу Септември "сините" показаха нови заучени ситуации, като с някои от тях изненадаха съперника.

Двубоят на "Лаута" е важен за столичани, защото с успех в него и след това срещу ЦСКА 1948 тимът от "Герена" ще може да погледне доста по-смело и към третото място в крайното класиране.

Проблеми има и пред Александър Томаш. Наставникът на Локото няма да разчита на Динко Хоркаш и Тодор Павлов. Двамата са с травми след двубоя със Славия, завършил наравно 1:1. Динко Хоркаш е с натъртване и в следващите няколко дни не можеше да тренира с отбора. Тодор Павлов е с болки в адукторите, като той също пропусна заниманията на “черно-белите" преди мача с Левски. Освен това, Пиер Дезире Зебли е наказан за двубоя.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
492