Левски не би трябвало да има проблеми срещу Септември София


FUTBOL-TV

Левски не би трябвало да има проблеми срещу Септември София

Левски - Септември София
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 04.05.2023 г.
Час: 20:30


Левски приема Септември на "Герена" в любопитен двубой от програмата на предпоследния кръг в редовния шампионат. "Сините" влизат в ролята на фаворити, заради позицията на двата тима в класирането. Освен това отборът се представя отлично под ръководството на новия си наставник Елин Топузаков, който все още не познава вкуса на загубата. Септември обаче е отборите, които се борят да не изпаднат и всяка една точка ще бъде важна за гостите, ако искат да останат в елита и през следващия сезон. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Собственикът на Левски Наско Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров присъстваха на последната тренировка на отбора. "Сините" продължават подготовката си за двубоя със Септември.

В заниманието отново се включиха защитниците Хосе Кордоба и Кристиан Димитров, като панамецът все още се готви индивидуално. Анте Блажевич пропусна тренировката, като при него най-вероятно става дума за натрупана умора от многото натоварвания в последно време. Припомняме, че хърватският бранител беше отписан от предишния наставник Станимир Стоилов, но Елин Топузаков реши да му гласува доверие. Всеки един от въпросните футболисти е под въпрос за предстояшия двубой.

Иначе статистиката сочи, че 180 минути делят Елин Топузаков от постижение, в което той участва като играч. "Сините" отчетоха в събота при победата над Ботев Пловдив осма поредна суха мрежа.

8 поредни мача без допуснат гол "сините" записаха вече веднъж, но в рамките на два сезона. Пролетта на 1995 година завърши със 7 сухи мрежи, а към тях бе добавена и още една в началото на есента - 1:0 срещу Локомотив Пловдив. Сега Елин Топузаков ще има възможност да гони десетата именно там - на "Лаута", стига първо да бъде преодолян с чиста победа Септември.

Като играч той и съотборниците му отчаяха атаката на противниковите отбори през есента на сезон 2006/07 в девет поредни мача, а към тях бе прибавено и едно служебно 3:0 над Черноморец. Тогава Дрийм тийма на Станимир Стоилов нямаше спирачка по пътя към титлата.

В дните преди мача юношата на Септември София - Михаил Полендаков подписа своя първи професионален договор с клуба. Роденият през 2007 година играч е продукт на двете академии под шапката на столичани - Септември и ДИТ, като започва да тренира футбол на 6 годишна възраст и преминава през всички възрастови формации.

Считан за един от най - големите и перспективни таланти на своят набор в България, Михаил прави официален дебют в Първа лига на 15 години. Капитан е на юношеския национален отбор до 16 години. Не е изключено да бъде в групата за мача с Левски.

"Ситуацията става все по-тежка. Ако не си вземем бележки, така както треньорите носят отговорност, ако и играчите не поемат такава, няма да стане по-добре. Ако знам кой ще сбърка или няма да го пусна, или ще предприемем действия. Жалкото е, че всеки мач различен играч прави грешки", завърши Светослав Петров.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276