ЦСКА няма право на грешна стъпка в Пазарджик


FUTBOL-TV

ЦСКА няма право на грешна стъпка в Пазарджик

Хебър - ЦСКА
Стадион: "Георги Бенковски", Пазарджик
Дата: 04.05.2023 г.
Час: 18:00


ЦСКА гостува на Хебър в Пазарджик в любопитен двубой от програмата на предпоследния кръг в редовния шампионат. "Армейците" нямат право на грешка след разочароващата загуба от Лудогорец пред близо 20 000 зрители на "Армията". Сега обаче срещу тях ще се изправи бившият им наставник - Любо Пенев. Последният е недолюбван от червените привърженици заради краткия си престой в ЦСКА 1948. Мачът се очертава доста интересен, а FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 2.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич за пореден път ще прави рокади в състава си. Сърбинът прилага точно този подход до момента и сега няма да е по-различно. Освен това, той има проблеми с наказани играчи. Джоната Линдсет и Марселино Кареасо няма да бъдат на разположение на треньора Саша Илич за гостуването на Хебър. Двамата получиха срещу Лудогорец петите си жълти картони от началото на сезона и ще бъдат наказани за една среща. Илич има доста избор, като най-вероятно ще заложи Станислав Шопов и Жираир Шагоян. Особено последният се нрави с добрите си влизания като резерва и не е изключено да получи още шанс за изява. Не същото може да се каже за Шопов, но въпреки това бившият играч на Ботев Пловдив често получава игрови минути.

Рокада ще има и в отбрана, където се очаква завръщането на Християн Петров. Това означава, че някой измежду капитана Юрген Матай и Махмутович ще получи почивка, като по-вероятно е това да бъде националът на Люксембург. Иначе Жеферсон е контузен и вероятно ще остане на пейката. Очаква се в състава на стадион "Георги Бенковски" да се завърне Брадли де Нойер. Нидерландският халф-бек не бе в групата срещу Лудогорец заради контузия в коляното.

Треньорът на Хебър - Любослав Пенев пък се очертава да не прави много промени. Пенев още от времето си в ЦСКА рядко правеше рокади в състава, като и сега не прави изключение. Пенев се колебае единствено за Анте Живкович. Последният рядко получава шанс и бе застопорен на резервната скамейка с идването на Пенев в Пазарджик. В последния мач обаче Живкович се появи като смяна и се отчете с гол срещу Локо София. Друг, който не получава изобщо шанс е Марк-Емилио Папазов. Младокът е играч на ЦСКА, който е даден под наем, за да трупа игрови минути в родния елит. Това обаче не се случава, откакто Супер Любо води Хебър. Освен това, не е ясно дали Папазов има разрешение да играе срещу ЦСКА. Иначе самият треньор остана доволен от победата срещу Локо София и обяви, че двубоят с "армейците" ще е по-специален за него:

"Победата е важна за нас от всякакъв вид естество - точките са важни, разбира се, има мачове до края. Сериозни мачове ни очакват, разбира се. Кой мач не е труден? Всеки е труден за всеки отбор. По-специален е следващият мач, така е. Днес е събота, футболен уикенд, гледаме, възстановяваме се и продължаваме", каза бившата звезда на ЦСКА, Валенсия, Атлетико Мадрид и Селта.

 

ПРОГНОЗА: ХЕБЪР - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
293