Тиаго: Духът на Лудогорец ни помогна да спечелим


Н. Гавазов

 Тиаго: Духът на Лудогорец ни помогна да спечелим

Игор Тиаго, който донесе победата на Лудогорец срещу ЦСКА- София, говори пред DIEMA SPORT минути след мача на "Българска армия". Бразилецът заяви, че не е нормално все още да има расизъм в която и да е стана.

"Желанието и духът на Лудогорец ни помогна да спечелим, както и опитът ни. Знаехме, че ще бъде много труден мач и благодарение на Господ си тръгваме с победата.

В нашата съблекалня всички са големи играчи, всички знаят каква е атмосферата на стадиона на ЦСКА. Това е нормално, това е част от футбола. Хубаво е да чувстваш тази атмосфера. Но и нашият треньор има много опит и ни помогна да стигнем до успеха..

Вече сме първи в класирането, имаме стил, който няма да променим до края. Сега ни предстои важен мач вкъщи, който трябва да спечелим. Искаме да завършим като лидери преди плейофите, това е много важно за нас

Във футбола никога не трябва да се успокояваш, защото винаги има в какво да се подобряваш. Аз съм само на 20 години и мога още много да се развивам. Искам да благодаря на треньорите и на всички в Лудогорец", заяви Тиаго.

Игор коментира и темата с расизма.

"Не е нормално във футбола, независимо в коя държава, да има расизъм. Аз съм негър с много гордост и моят цвят на кожата не е срамен. Расистките скандирания идваха от трибуните, от публиката", добави футболистът.

  Сподели
350