Славия взе столичното дерби срещу Септември София (видео)


FUTBOL-TV

Славия взе столичното дерби срещу Септември София (видео)

Славия се наложи с 2:1 при гостуването си срещу Септември в първи мач от 28-ия кръг от шампионата. Централният нападател Владимир Николов реализира първия си гол с екипа на “белите", които записаха втора победа в последните си три срещи в елита.

След по-малко от 120 секунди игра на Националния стадион “Васил Левски" Асен Георгиев изведе Мартин Петков, който излезе сам срещу Светослав Вуцов, но националът стигна първи до топката, а двамата се сблъскаха, след което наложи влизането на представители на медицинските щабове.

В 20-ата минута Мартин Стоянов напредна и центрира, където Симеон Александров засече топката, но не намери рамката на вратата.

Само минута преди изтичане на редовното време на първата част капитанът Галин Иванов центрира отлично и Тони Тасев изпревари Константин Чешмеджиев във въздуха и с глава прати топката в мрежата, получавайки тежък удар в главата от бившия си съотборник. Крилото на Славия получи медицинска помощ, но продължи участието си в мача.

В самия край на първото полувреме Галин Иванов се озова на голова позиция в наказателното поле след бърза комбинация, но ударът му беше спасен от Димитър Шейтанов.

В 72-ата минута Светослав Вуцов отрази опит за гол на Себастиан Якубяк, а четири минути след това Кристиан Добрев хитро отне топката в центъра на терена и напредна, след което комбинира с Владимир Николов, който технично удвои аванса в полза на Славия. Нападателят отбеляза първо попадение с екипа на “белите".

Две минути преди края на редовното време Кристиян Пешов върна един гол с удар от наказателното поле, като при тази ситуация останаха сериозни съмнения за игра с ръка.

Защитникът Емил Виячки изигра своя мач номер 100 с белия екип в елита на България.

След този успех Славия е на шесто място в класирането в Първа лига с 45 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
199