Пробвайте знак Х за ЦСКА - Лудогорец


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Лудогорец

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 30.04.2023 г.
Час: 20:15

 

ЦСКА приема Лудогорец на "Армията" в голямото дерби от кръга на родния шампионат. Това се явява пряк сблъсък за първото място в класирането, което към момента се заема от "червените". Хората на Саша Илич водят с две точки преднина пред своя опонент от Разград. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Стадион "Българска армия" ще бъде препълнен до краен предел. Това ще бъде най-добре посетеното домакинство на ЦСКА за сезона. Над 15 000 души се очакват дерат гърла за "армейците", които при равен или победа ще запазят лидерската позиция, поне на този етап. В случай, че ЦСКА финишира 1-ви в редовдния сезон, то със сигурност ще приема Лудогорец на своя стадион и по време на плейофите. В противен случай, мачът ще се играе в Разград.

Наставникът на ЦСКА Саша Илич за пореден път ще направи промени в състава си. Илич е известен с това, че не обича да залага на едни и същи играчи във всеки един двубой. Този път няма да има изключение. Сръбският специалист даде почивка на част от титулярите при гостуването на Пирин. В Благоевград не играха Юрген Матай, Линдсет, Де Нойер и Гарсес, които вероятно ще стартират от първата минута срещу Лудогорец.

Любопитно ще е кои играчи ще седнат на пейката. Капитанът Матай ще замени някой измежду Християн Петров или Енес Махмутович. Българският национал е много стабилен, но това се отнася и за колегата му от националния отбор на Люксембург. Все пак, по-вероятно е Махмутович да остане на пейката.

Не е ясно дали Иван Турицов ще е сред титулярите. Той стартира от първата минута в Благоевград, но очаквано бе заменен в края на второто полувреме, тъй като явно още не е готов за цял мач. Иначе аут за мача е единствено Жеферсон, който е с травма.

Колегата на Илич - Ивайло Петев също остави голяма част от тилуярите си извън стартовите 11 за първия полуфинален мач от турнира за купата на България срещу Черно море. Става въпрос за Падт, Вердон, Русо, Текпетей, Делев и Тиаго, които ще започнат срещу ЦСКА на “Армията".

Халфът на разградчани - Тодор Неделев е под въпрос за мача. Той вече започна тренировки с топка, но ще се решава за него в последния момент. 30-годишният футболист получи травма по време на четвъртфинала за Купата на България срещу Спартак Варна, спечелен с 2:1. Тогава полузащитникът беше заменен в 58-ата минута на срещата. Самият Неделев има доста по-голямо желание да е напълно готов за мача срещу Ботев Пловдив на "Колежа". Тошко не един и два пъти през годините е говорил за това, че мечтата му е да играе на стадиона на Ботев. Това може да се случи съвсем скоро, но по ирония на съдбата, Неделев ще е от другата страна и ще е съперник на "канарчетата".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1096