Реферска помощ за Лудогорец във Варна


FUTBOL-TV

Реферска помощ за Лудогорец във Варна

Черно море отстъпи с 1:2 на Лудогорец в първи мач от полуфиналите от турнира за Купата на България. Шампионите стигнаха до успех след обрат след като губеха с 0:1. И трите попадения в мача паднаха през първата част, а пък домакините завършиха мача с 10 души, заради червен картон за Стефан Велев.

Реферите за пореден път помогнаха на шампионите, което вбеси Илиан Илиев и феновете на тима, които към края на полувремето опитаха да счупят оградата на "Тича", но полицията се намеси и предотврати да се стигне до по-сериозни сблъсъци. 

Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме, в което паднаха 3 гола. Първата възможност в мача бе за шампионите във 2-та минута. Кайо Видал проби отляво и центрира в наказателното поле на Черно море, където топката бе върната към Густаво Нонато, който стреля по земя, но вратарят на домакините Иван Дюлгеров улови. В 10-та минута гостите можеха да открият резултата. Густаво Нонато пусна хитро прехвърлящо подаване към Кирил Десподов, който излезе сам срещу вратаря Иван Дюлгеров и чукна елегантно топката от въздуха, но стражът на домакините успя да избие. Черно море откри резултата в 13-та минута. Едгар Пашеко получи пас отляво по атаката на варненци и върна топката към Александър Василев, който стреля опасно, а вратарят Симон Слуга спаси, но притичалият Алекс Фернандес вкара за 1:0.

Гостите изравниха в 17-ата минута. Кирил Десподов бе изведен в добра позиция и стреля, но вратарят Иван Дюлгеров изби. Топката обаче попадна у Густаво Нонато, който с топовен изстрел вкара за 1:1. В 34-та минута Лудогорец направи пълен обрат. След полувисоко центриране отдясно от Кирил Десподов в наказателното поле, Игор Пластун отклони топката от десетина метра и вкара втория гол за разградския тим.

Домакините имаха претенции за дузпа в 51-ата минута за нарушение на Игор Пластун срещу Васил Панайотов, но според съдията Волен Чинков нарушение нямаше. В 57-та минута Кирил Десподов стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят Иван Дюлгеров успя да боксира топката. Секунди по-късно пък гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Александър Василев в наказателното поле на Черно море, но според съдията нарушение нямаше.

В 76-та минута домакините можеха да изравнят резултата. Мишаел Алвес стреля от воле от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 85-та минута Черно море остана с 10 души на терена. Първоначално съдията даде жълт картон на Стефан Велев за грубо нарушение, но след намесата на ВАР играчът получи червен.

Срещата-реванш е на 11 май (четвъртък) в Разград.

  Сподели
466