Топузаков ще запише първата си победа, начело на Левски


FUTBOL-TV

Топузаков ще запише първата си победа, начело на Левски

Левски - Берое
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 20:00


Левски приема Берое в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. Двубоят ще е дебютен за новия треньор Елин Топузаков на "Герена". Топчо вече води отбора при символичното гостуване на ЦСКА и отборът игра доста добре срещу лидера в класирането. Сега пред Топузаков предстои нов тест. Берое прави един от слабите си сезони и феновете на тима няма да го запомнят с кой знае какво. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Елин Топузаков има всички шансове да запази треньорския си пост в Левски и през следващия сезон. От "Герена" разкриха, че към днешна дата собственикът на "сините" Наско Сираков не търси евентуален заместник на Топчо и дори е готов да му предложи дългосрочен договор. Сираков е твърдо решен да даде шанс на Топузаков да се докаже в оставащите мачове. Те са 9 до края на сезона плюс евентуален плейоф за място в Европа. Именно класирането за евротурнирите е целта, която Елин Топузаков трябва да изпълни, за да остане и през следващия сезон. Реално към днешна дата статутът на легендарния бивш капитан на "сините" не е "временен треньор", а "старши треньор".
Интересно е да се спомене, че Топчо реално е получил солидна помощ от вече бившия наставник на тима Станимир Стоилов за дербито с ЦСКА (0:0). Двамата са обсъдили тактиката на Левски в мача в навечерието на сблъсъка. Отделно отборът е тренирал цяла седмица преди това за противодействие на схема 3-5-2 за сблъсъка с Локомотив София, спечелен с 1:0 на "Герена". Топчо е получил доклад и от асистентите на Мъри за статичните положения както в атака, така и в защита.

Сега обаче, Топузаков трябва да се оправя сам. Добрата новина за него е, че Берое не се намира в най-добра форма. Що се касае до спортно-техническата част, Топчо има малко проблеми. Към групата на трениращите се завърна Илиян Стефанов, който лекуваше контузия доскоро. Уелтон, Хосе Кордоба и Кристиан Димитров обаче не тренираха със своите съотборници. Бразилското крило взе участие в дербито с ЦСКА, докато двамата защитници лекуват контузия и са под въпрос за двубоя с Берое.

Левият защитник на Левски Цунами е пред угрозата да пропусне два двубоя на тима. В дербито с ЦСКА бразилецът си изкара осми жълт картон от началото на сезона и при девети ще бъде наказан за две срещи.

На “сините" им предстоят 4 двубоя преди плейофната фаза в първенството. Първият от тях е в неделя срещу Берое. След това на столичани предстои гостуване на Ботев Пловдив и домакинство на Септември София. В последната среща от редовния сезон Левски има визита на Локомотив Пловдив, като за момента тя ще се проведе на стадион “Георги Бенковски" в Пазарджик.

Изгнанието на защитника Анте Блажевич приключи. Новият старши треньор на Левски Елин Топузаков ще върне хърватина в първия отбор. Блажевич, който дойде на "Герена" през лятото от Железничар Сараево, беше натирен от тима от Станимир Стоилов, който го обяви за трансферен провал. 26-годишният защитник изигра 73 минути със синия екип в първия кръг при загубата с 0:1 от ЦСКА 1948, а след срещата шефовете пожелаха да разтрогнат договора му, но играчът отказа. Последва отстраняване от първия тим, което продължава до ден днешен. Сега Топчо е обявил готовност да даде шанс на Анте Блажевич, който има договор с клуба до 2024 година. Защитникът към днешна дата е контузен, но скоро ще се присъедини към тренировките на първия тим. Това означава, че няма да е на линия за предстоящия мач.

Наставникът на Берое - Николай Киров се притеснява единствено от малкото точки на клуба. "Аз не деля двубоите на домакински и гостувания. Трябва да мислим как да печелим точки, защото са ни малко", заяви Белия. Иначе в тима от Стара Загора няма контузени или наказани футболисти.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
300