ЦСКА няма друга опция, освен победа в Благоевград


FUTBOL-TV

ЦСКА няма друга опция, освен победа в Благоевград

Пирин - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 17:45


ЦСКА гостува на Пирин в Благоевград в опит да се върне към пътя на победите. "Армейците" продължават да са лидери в класирането, въпреки че изиграха слаб мач срещу Левски, който завърши наравно. Така "червените" загубиха важни точки в борбата за първото място. Сега пред Саша Илич предстои ново изпитание. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич е бил бесен от поведението на своя отбор по време на дербито с Левски (0:0) в понеделник. След двубоя сърбинът успя да сдържи нервите си и защити отбора си пред медиите, като се изказа доста премерено и дипломатично. В съблекалнята обаче той ясно е показал недоволството си и думите му към отбора са били критични.

Очаква се той да направи доста промени в състава. Като цяло, той не се притеснява да оставя основни играчи на пейката и да дава шанс за изява на всички налични състезатели.

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато бе герой в дербито срещу Левски със спасената дузпа на Ивелин Попов. В радостта си след нея обаче бразилският страж е получил жълт картон от съдията Никола Попов. Първоначално това не бе отразено в статистиката, но след това санкцията бе описана в официалните протоколи на двубоя. Това означава, че срещу Пирин Густаво трябва да бъде много внимателен. Защото при нов картон те ще му станат 5 и ще получи наказание за 1 среща, а следващата на ЦСКА е срещу Лудогорец - на 30 април от 20:15 часа на "Армията". Не е изключено и Бусато да седне на пейката в Благоевград, а Митко Евтимов да пази в предстоящия двубой.

Другите промени ще бъдат в защита. Християн Петров се очаква да се върне в състава. Малко изненадващо, той остана резерва срещу, въпреки отличната форма, в която се намира. Трябва да се отбележи обаче, че в супер форма е и Махмутович, като именно националът на Люксембург бе избран за титуляр във Вечното дерби. Самият Махмутович игра доста силно и не се пропука нито веднъж. Не е изключено отново той да играе, за сметка на капитана Юрген Матай, който да бъде съхранен за дербито с Лудогорец.

Промени ще има и в останалите части на терена, като единствено Дюкенс Назон изглежда сигурен за мястото си. Голмайсторът на ЦСКА не успя да се разпише срещу Левски и като цяло не направи добър мач. И въпреки това, той е най-ефективният играч на тима, що се касае до реализирането на голове.

Контузен е Жеферсон, който със сигурност пропуска мача с Пирин. Той получи травмата си още през първото полувреме на мача с Левски и бе заменен от Марселино Кареасо. Последният като цяло бе гласен за титуляр, но здравословно неразположение бе причината първоначално да остане на пейката.

Вратарят Янко Георгиев ще се завърне под рамката на Пирин за предстоящото домакинство на ЦСКА. Опитният страж не пази заради леки проблеми в гостуването на Локо София, загубено с 0:2. Той обаче ще е на линия за срещата с "червените".

Добрата новина за треньора Христо Янев е, че на негово разположение ще бъде и преотстъпеният от Лудогорец - Илкер Будинов, който бе наказан за един мач. Санкция срещу ЦСКА обаче ще трябва да изтърпят двама важни футболисти за "орлетата" - капитанът Венцислав Бенгюзов и десният бек Вячеслав Велев.

 

ПРОГНОЗА: ПИРИН - ЦСКА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
555