Пробвайте знак Х за Вечното дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Вечното дерби

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 17.04.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в голямото дерби, което от програмата на настоящия кръг в родния шампионат. Двата отбора гледат в различни посоки. "Армейците" са в добра серия и са лидери в класирането. "Сините" пък бяха напуснати от своя треньор Станимир Стоилов - седмица преди мача. Освен това в клуба продължават да мислят повече за своето финансово спасение, отколкото за футбол. И все пак - прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион ще може да играе в дербито срещу Левски идния понеделник. Французинът получи контузия в областта на ребрата по време на мача със Славия. Съответно бе заменен принудително още през първото полувреме. Рентгеновата снимка е показала, че няма счупване, а само натъртване. Той бе откаран с линейка към болница заради силната болка, която е изпитал на момента.

По всяка вероятност възстановеният Иван Турицов, който от известно време тренира наравно със своите съотборници, също ще е на разположение на Саша Илич за двубоя със "сините". Той не игра в последните няколко двубоя, като не е изключено да е титуляр срещу "сините".

Наставникът на ЦСКА Саша Илич продължава да прави рокади в състава. За последно даде почивка на двойката централни защитници - Юрген Матай и Християн Петров. Двамата останаха неизползвани резерви за двубоя със Славия. Сега обаче ще се завърнат сред стартовите 11 за сметка на Енес Махмутович и Мено Кох, които иначе играха доста добре на стадиона в "Овча купел". Джонатан Линдсет също ще се завърне сред титулярите, за сметка на Станислав Шопов.

Левски бяха оставени от треньора си Станимир Стоилов. Причината вече стана ясна - неразбирателство с ръководството и недоволство от изгонването на Иво Ивков. Така тимът ще бъде воден от Елин Топузаков. Бившият защитник ще има и проблеми за състава.

Трима футболисти пропуснаха вчерашната тренировка на Левски. За "сините" не се включиха Рикардиньо, Кристиян Димитров и Илиян Стефанов. Все още не е ясно колко от тях ще бъдат готови за понеделнишкото дерби срещу ЦСКА.

Тренировката бе изгледана от члена на УС на Левски Даниел Боримиров. Собственикът на клуба Наско Сираков също бе на "Герена", но не се появи на заниманието.

Титулярният вратар на Левски – Пламен Андреев, напусна последното занимание на "сините". Стражът стъпи лошо и почувства сериозна болко, което го принуди да излезе от тренировката. За него също има надежда, че може да се възстанови, но ако това не се случи - Ники Михайлов ще пази на вратата на Левски.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
464