Левски ще се поздрави с успех срещу Локо София


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с успех срещу Локо София

Левски - Локомотив София
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 20:00


Левски приема Локо София на "Герена" при подновяването на първенството след паузата за националните отбори. Реално Локо са с по-малко време за почивка, тъй като имаха ангажименти в турнира за Купата на страната. Левски вече бе отпаднал и не взе участие в надпреварата, но Станимир Стоилов се погрижи отборът му да изиграе три контроли, макар и срещу по-слаби противници. Прогнозата за предстоящия мач е за знак - 1.

Иначе в лагера на Левски се говори все по-малко за футбол. В последните дни тръгнаха слухове, че Станимир Стоилов смята да си тръгне, като ще направи това именно след мача с "железничарите". Самият Мъри бе запитан от репортерите, като обяви, че отдава тези слухове на не добрата обстановка в отбора. "Когато има нещо, ще го разберете първо от мен. Никога не съм крил нищо", каза Мъри след контролата срещу Витоша Бистрица.

Защитникът на Левски - Жереми Петрис е с настинка и затова пропусна вчерашната контрола с Витоша Бистрица. Кристиан Димитров също не взе участие в двубоя. Причината е, че той е с оток, след като бе ритнат при победата с 2:0 над Ботев Враца, която се игра в петък. Продължават и проблемите на Илиян Стефанов.

Петрис доста време лекуваше контузия. Той се завърна на терена при нулевото равенство срещу Лодогорец на 28 февруари, а след това записа по 90 минути и при победите срещу Хебър (2:0) и Арда (3:0). От началото на сезона французинът има 16 мача и 1 гол в първенството.

Иначе двама играчи ще пропуснат мача за Левски заради натрупани жълти картони. Става дума за Ноа Сонко Сундберг и Асен Чандъров. "С оглед на двамата наказани и контузията на Илиян Стефанов е нормално да попадне някой от младите в групата. Който показва добри качества, да заповяда. Всичко се вижда на зеления терен. Темата с младите е тънка и сложна в българския футбол. Много по-лесно е да играеш в отбори с по-малки изисквания и критерии. Тук младите трябва да скачат повече", заяви още Стоилов.

Левият бек на Локомотив София - Мики Орачев вече тренира с топка. Очаква се съвсем скоро бранителят да започна занимания наравно с останалите. Почти сигурно Орачев ще може да се завърне в игра. Очаква се Орачев да е на разположение на старши треньора Станислав Генчев за гостуването на Левски. Дотогава левият бек трябва да върне не само игровата си форма, но и физическата. Той е качил няколко килограма, които ще сваля с кондиционния наставник.

Твърдо в лазарета остава само бразилският централен защитник Каду, който е аут до края на сезона. След наказание се завръща Антонио Вутов, който получи петия си жълт картон срещу Спартак Варна и бе наказан за 1 двубой. Той вече ще е на линия за двубоя срещу бившия си тим.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
410