ЦСКА и Черно море може да не решат спора в редовното време


FUTBOL-TV

ЦСКА и Черно море може да не решат спора в редовното време

ЦСКА - Черно море
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 04.04.2023 г.
Час: 20:00


ЦСКА приема Черно море на "Армията" в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. Двубоят е първи и за двата тима след паузата за националните отбори. "Армейците" влизат в ролята на фаворит, заради добрата форма, в която се намират, а и заради факторът домакинство. Не е изключено обаче да се играят продължения. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х в редовното време.

Нидерландският защитник на ЦСКА Мено Кох ще получи нов шанс от Саша Илич. Това ще се случи в четвъртфинала за Купата на България срещу Черно море. 28-годишният футболист почти не е използван през пролетния полусезон. Той постепенно загуби доверието на старши треньора, въпреки, че започна сезона като титуляр. Сърбинът само веднъж го пусна в игра през 2023 година. Това се случи при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица, което бе спечелено с 1:0 с гол на Тобиас Хайнц. В този двубой обаче Кох влезе като тактическа смяна и записа 3 минути.

Вместо опитния нидерландец Саша Илич смело налага младока Християн Петров. 20-годишният футболист се утвърди в отбраната и с добрите си изяви заслужи и място в националния отбор при селекционера Младен Кръстаич. Петров има на сметката си 20 шампионатни мача, като във всичи бе титуляр. За сравнение Кох се появи вefbet Лига в 10 срещи, като само в 4 бе част от стартовата единайсеторка. Мено има и 1 гол - при 2:0 над Славия на "Армията", през септември миналата година.

21-годишният Асен Дончен пък ще се завърне на терена след паузата заради евроквалификациите. Фланговият играч е напълно излекуван от травмата в коляноно, заради която се оперира през есента. За последно младокът бе на терена при победата над Славия. През кампанията той има 6 мача и 1 гол в първенството, отбелязан при успеха с 1:0 над Черно море. Именно срещу варненци Дончев ще се завърне в игра, но този път в сблъсък за Купата.

Сръбският офанзивен футболист Лазар Туфегджич ще започне като титуляр в атаката на ЦСКА за домакинството на Черно море. Голмайсторът на "армейците" Дюкенс Назон със сигурност няма да стартира от първата минута, като не е изключено и да остане извън групата на тима, след като в последните дни имаше здравословни проблеми и все още не е подновил занимания със съотборниците си.

В негово отсъствие нападението ще бъде поведено от юношата на Цървена звезда, а за негов партньор Саша Илич ще избиpa между Хайнц, Морено, Чарлс, Бамба и Шагоян. 

Всички национали на ЦСКА - Станислав Шопов, Християн Петров, Енех Махмутович, Жираир Шагоян и Амос Юга се прибраха в София без физически оплаквания и ще бъдат на разположение за двубоя. Освен това и Иван Турицов вече тренира с основната група, след като доскоро лекуваше контузия в коляното. Той все още не е 100% възстановен и вероятно ще пропусне срещата с "моряците", за да може да е напълно здрав за двубоите със Славия и Левски в първенството.

Таранът Атанас Илиев ще остане на пейката на Черно море и за гостуването на ЦСКА. Въпреки че вкара хеттрик в контролата със Созопол (3:0), Илиев ще бъде използван като жокер от треньора Илиан Илиев. Той ще заложи отново на върха на атаката на Исмаил Иса, който се намира в отлична форма напоследък.

“Знаехме, че Атанас Илиев няма да е в идеално игрово състояние, когато идваше. Физически колкото и да си добре, не си ли играл мачове, е тежко. Дай Боже, да ни помогне до края на първенството, но може би след подготовката ще е този играч, когото познаваме. И ние трябва да се нагодим в някои ситуации с него, както и той с отбора", коментира Илиан Илиев след успеха над Созопол.

Добрата новина за специалиста е, че няма наказани след последния шампионатен кръг. Днес вече всички национали ще са на линия. Илиев се надява, че няма да има проблеми с контузени състезатели и ще може да заложи на най-доброто за визитата на ЦСКА.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
412