Лион ще се върне на правия път с победа над Марсилия


.

Лион ще се върне на правия път с победа над Марсилия

Най-интересният мач в 18-тия кръг на френската Лига 1 ще противопостави един срещу друг тимовете на Олимпик Лион и Олимпик Марсилия. Шампионите изпитват затруднения в последно време като допуснаха няколко грешни стъпки, което намали преднината им пред неделния им съперник само на 3 точки. Всъщност този сезон Марсилия бе за кратко лидер през септември, но силната серия на Лион след това даде на тима на Клод Пюел комфортна преднина, която бе профукана.

През седмицата двата тима имаха много важни мачове в Шампионската лига. Лион игра за първото място в Група F срещу Байерн, но загуби с 2:3, въпреки че тотлано надигра немците. Истината е, че и в този мач си пролича липсата на основни фигури в защита. Мрсилия пък направи 0:0с Атлетико Мадрид и това бе напълно достатъчно за тима да си осигури участие в турнира за Купата на УЕФА през пролетта.

Най-интересното в този мач ще е завръщането на Хатем Бен Арфа на “Стад Жерлан”. Той заяви, че е щастлив, че е напуснал Лион, тъй като там се мислело повече за пари, отколкото за футбол. Младокът призна, че не е и пръв приятел с голямата звезда на шампионите Карим Бензема. Ерик Геретц трябва да реши кой ще играе в атака, тъй като го най-опасният нападател Мамаду Нианг е контузен.

Домакините имат повече проблеми. Антони Ревелие и Франсоа Клерк са с дълготрайни контузии. Завръщат се наказаните за мача с Байерн Крис и магьосникът Жуниньо.

Олимпик Лион определено е по-стойностният отбор и това се видя в Шампионката лига срещу Байерн Мюнхен. В последните 7 години, в които тимът стана шампион винаги имаше спадове в средата на сезона, които позволяваха на конкурентите му да се доближат. При победа Марсилия дори ще излезе начело, но на “Жералан” този успех няма как да се случи.

Вероятни състави:

Лион: Лори, Крис, Тулалалн, Бумсонг, Гросо, Макун, Калстрьом, Жуниньо, Едерсон, Гову, Бензема

Марсилия: Манданда, Бонарт, Зубар, Хилтън, Тайво, Зиани, Кана, Зенден, Валбуена, Бен Арфа, Коне

Последни 5 мача:

Лион: ЗЗРПЗ
Марсилия: РПРЗР

Прогноза – 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
69