ЦСКА с реми в контрола срещу Спортист Своге


FUTBOL-TV

ЦСКА с реми в контрола срещу Спортист Своге

ЦСКА и Спортист Своге завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на Градския стадион в Своге. Точен за червените беше Маурисио Гарсес в 75-ата минута.

През първото полувреме армейците бяха по-добрият отбор на терена като владееха повече топката и контролираха мача. В 12-ата минута Браян Морено изведе Бисмарк Чарлс на стрелкова позиция в наказателното поле, но след изстрела на ганайския нападател кълбото се отби от напречната греда.

След още 10 игрови минути вратарят на Спортист Стефано Кунчев трябваше да получи медицинска помощ след съприкосновение с Жеферсон Телес при центране в наказателното му поле.  След точно половин час игра червените получиха шанс да центрират топката в наказателното поле на домакините, но защитата в синьо се справи при изпълненото статично положение от Тибо Вион. В 41-ата минута футболистите на Спортист организираха опасна атака, при която Филип Ангелов изведе Йоан Маринов в наказателното поле, но Менно Кох се хвърли самоотвержено на шпагат в краката на нападателя и изчисти в ъглов удар. До края на първата част не се стигна до нови опасности пред някоя от двете врати и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Армейците продължиха да атакуват и в 53-ата минута Бисмарк Чарлс отне топката от левия бек на домакините, влезе в наказателното поле и подаде към Марселино Кареасо, който шутира но стражът на Спортист отрази. След още две игрови минути Тобиас Хайнц изведе Браян Морено сам срещу противниковия вратар, а колумбиецът много елегантно го прехвърли с левия крак и изпрати кълбото в мрежата, но страничният арбитър вдигна флага за засада и попадението бе отменено.

В 62-ата минута на мача Павлин Чиликов засече балонно центриране в наказателното поле и с хубав изстрел с глава в левия ъгъл на вратата се разписа за 1:0. Последваха още смени и в игра за армейците се появиха  Джонатан Линдсет, Брадли де Нойер, Маурисио Гарсес и Асен Дончев, които замениха  Галин Минков, Бисмарк Чарлс, Лазар Туфегджич и Жеферсон Телес.

В 75-ата минута Менно Кох центира отляво и намери Маурисио Гарсес в наказателното поле, който овладя на гърди и с хубав изстрел от въздуха хладнокръвно се разписа за 1:1.

Малко след попадението на терена се появи и Радослав Живков, който замени Браян Морено, а в последствие и Тобиас Хайнц отстъпи мястото си на завърналия се след дълга и тежка контузия Иван Митрев. До края на двубоя армейците наложиха тотален натиск в търсене на победен гол, но нямаха шанс и срещата приключи наравно 1:1.

След паузата в първенството заради европейските квалификации на националните отбори ЦСКА посреща на стадион "Българска армия" състава на Черно море Варна в 1/4 финален сблъсък в турнира за Купата на България. Двубоят е насрочен за 4 април (вторник) от 20:00 часа.

  Сподели
166