Байерн ще атакува върха с победа в Щутгарт


.

Байерн ще атакува върха с победа в Щутгарт

Бившите колеги Маркус Бабел и Юрген Клинсман ще кръстосат саби в дербито на 17-ия и последен за есента кръг в Бунделигата. Двубоят е на “Мерцедес Бенц Арена”, което до голяма степен намалява разликата в класите между двата тима.

Начело на Щутгарт Бабел се радва на добър старт като постигна две победи в шампионата и един равен в УЕФА Сега задачата на наследника на Армин Фее е далеч по-трудна. В класирането Щутгарт е 9-ти на 10 точки зад лидерите Хофенхайм и Байерн.

Баварците ще искат да зимуват на върха, а това може да стане при две условия. Първо те трябва да не губят от Щутгарт и да се надяват Хофенхайм да не спечели срещу Шалке 04 в неделя.   През седмицата Байерн постигна престижен успех над Лион в Шампионската лига, въпреки че през втората част бе тотално надигран от французите.

Йълдирай Бастюрк вероятно ще се завърне в състава на домакините, след като се е излекувал от тежката травма, която имаше. Бабел трябва да реши. С травма обаче е Манин. Бока е наказан. Под въпрос е звездата на “мерцедесите” Марио Гомес.

Триото Лусио, Зе Роберто и Подолски не пътуваха до Лион, но ще са на линия за мача. С болки в рамото е Франк Рибери. Той е под въпрос. Със стомашен вирус бе Лел и той не е тренирал пълноценни, затова и той може и да не се появи.

Мачът между Щутгарт и Байерн обещава да е интригуващ, но като победител от него ще излязат гостите, които при малко повече късмет могат и да зимуват на върха в Бундеслигата.

Вероятни състави:

Щутгарт: Леман, Буларуз, Тасчи, Делпиере, Осорио, Пардо, Кедира, Хилберт, Хитцълшпергер, Гомес, Какау

Байерн: Рензинг, Одо, Лусио, Ван Буйтен, Лам, Зе Роберто, Ван Бомел, Швайнщайгер, Боровски, Клзое, Тони
 
Последни 6 мача:

Щутгарт: ППРЗРР
Байерн: ПППППР

Последни 5 мача в Шутгарт: 3:1, 0:2, 2:0, 0:0, 1:3

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
112