ЦСКА 1948 припомни победата над Байерн преди 49 г.


Н. Гавазов

 ЦСКА 1948 припомни победата над Байерн преди 49 г.

ЦСКА 1948 припомни победата над Байерн на 20 март 1974 г.

"На днешния ден, през 1974 година, ЦСКА изиграва един от най-паметните си мачове в Европа. След като елиминира Аякс в Купата на европейските шампиони, жребият отрежда среща с германския колос Байерн Мюнхен. В първия мач на "Олимпиащадион" в Мюнхен, ЦСКА отстъпва на бъдещия носител на трофея с 1:4.

Реваншът в София предлага един от най-силните двубой на "Армейците" в Европа. Пред 70 хиляди зрители на националния стадион "Васил Левски" ЦСКА e на крачка от неочакван подвиг. Срещата тръгва зле за "червените“ и Брайтнер открива от дузпа. След това ЦСКА тотално надиграва германския тим, в чийто редици личат имената на Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес.

Резултатът е изравнен в 41-та минута с гол на Божил Колев. Георги Денев веднага след почивката води мача до обрат. Следват неспирни атаки към вратата на Байерн, но множество намеси на Сеп Майер и страничните греди спасяват немците след удари на Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стефан Михайлов.

След срещата Франц Бекенбауер не пести комплиментите за представянето на ЦСКА и определя Георги Денев като неуловим", пише сайтът на армейците.

  Сподели
211